Monet maailman superjulkkiksista ovat adoptiolapsia - katso lista tunnetuimmista

13.09.2015 10:15 - Senja Rapila

Muun muassa Steve Jobs, John Lennon ja Marilyn Monroe olivat adoptiolapsia. 

Todella monet julkisuuden henkilöt puhuvat avoimesti lapsuudestaan, kuten adoptiostaan. Tässä on kerättynä 11 julkisuuden henkilöä, keiden et välttämättä tiennyt olevan adoptoituja:

1. Steve Jobs

Applen kehittäjänäkin tunnettu Steve Jobs syntyi vuonna 1955. Pian syntymän jälkeen Paul ja Clara Jobbs San Fransiscosta adoptoivat hänet, sillä he eivät pystyneet itse saamaan lapsia.

2. Jamie Foxx

Oscar-palkitun näyttelijän isoäiti adoptoi Foxxin, kun hän oli vain 7 kuukautta vanha.

3. Marilyn Monroe

Oikealta nimeltään Norma Jeane Mortenson syntyi 1. kesäkuuta vuonna 1926. Hänen äitinsä Gladys Baker oli henkisesti epätasapainoinen ja taloudellisesti varaton huolehtimaan lapsestaan, joten hän sijoitti lapsensa ottovanhemmille seitsemäksi vuodeksi. Tämän jälkeen Marilynin äiti yritti saada lastaan takaisin, mutta sai hermoromahduksen ja joutui sairaalahoitoon. Oikeus määräsi hänen parhaan ystävänsä, Grace McKeen, Marilynin huoltajaksi. Marilyn ehti asua McKeenin luona vai muutamia vuosia, kunnes hänet lähetettiin Los Angelesiin Hollygroven orpokotiin. Useiden sijaiskotien jälkeen hän päätyi kuitenkin takaisin Grace McKeenin luokse.

Lopulta Grace ja hänen aviomiehensä muuttivat, eivätkä voineet ottaa lasta mukaansa. He lähestyivät naapurinsa James Doughertyn äitiä ajatellen, että hänen poikansa voisi mennä naimisiin Marilynin kanssa. He virallistivat suhteen vain muutamia viikkoja sen jälkeen kun Marilyn täytti 16, jotta hänen ei tarvinnut palata enää sijaisperheeseen tai orpokotiin.

4. Nelson Mandela

Poliitikkona ja rauhanaktivistina tunnettu Nelson Mandela adoptoitiin 9-vuotiaana biologisen isänsä kuoleman jälkeen. Heimon kokki ja hänen vaimonsa ottivat Mandelan suojiinsa. 

5. Nicole Richie

Laulaja Lionel Richie adoptoi Nicolen silloisen Brenda-vaimonsa kanssa, kun näyttelijä oli 9-vuotias. Hänen syntymänimensä oli Nicole Camille Escovedo. Hänen isänsä Peter Michael Escovedo keikkaili Lionelin kanssa hetken.

Kun Nicole oli 3-vuotias, hänen biologiset vanhempansa antoivat hänen muuttaa Lionelin ja Brendan luokse, koska heidän taloudellinen tilanteensa oli niin huono.

"Vanhempani olivat Lionelin ystäviä. He luottivat siihen, että hän pystyy elättämään minut paremmin", Nicole on kommentoinut adoptiotaan.

6. Nicole "Snooki" Polizzi

Entinen Jersey Shore -tähti syntyi Santiagossa, Chilessä vuonna 1987. Vain kuuden kuukauden vanhana italialaisamerikkalainen pariskunta adoptoi ja kasvatti hänet New Yorkissa, sekä New Jerseyssä.

7. John Lennon

Kun Lennonin isä katosi sotapalveluksensa aikana ja hänen äitinsä lähti toisen miehen matkaan, laulaja kasvoi tätinsä sekä setänsä kanssa Liverpoolissa, Englannissa viisivuotiaasta asti.

8. Frances McDormand

Fargo -näyttelijä syntyi Chicagossa ja hänet adoptoi kanadalais-syntyinen pariskunta. Hänen adoptioisänsä on pastori ja Frances onkin kertonut, että hänen biologinen äitinsä on joku hänen isänsä seurakunnan jäsenistä.

9. Kristin Chenoweth

Oklahomasta kotoisin olevat Junie sekä Jerry Chenoweth adoptoivat nykyisin näyttelijänä sekä laulajanakin tunnetun Kristinin, kun hän oli vain viisi päivää vanha.

10. Bill Clinton

Yhdysvaltojen aiemman presidentin isä kuoli onnettomuudessa kolme kuukautta ennen hänen syntymäänsä ja hänen äitinsä muutti New Orleansiin opiskelemaan, jättäen lapsensa perheenjäsenille kasvatettavaksi. Bill Clintonin kasvattivat hänen isovanhempansa, Eldridge ja Edith Cassidy, kunnes hänen äitinsä palasi neljä vuotta myöhemmin. Hänen äitinsä meni naimisiin Roger Clintonin kanssa, joka myöhemmin adoptoi Billin omaksi lapsekseen.

11. Ray Liotta

Näyttelijä Ray Liotta syntyi New Jerseyssä ja hänet adoptoivat Mary sekä Alfred Liotta, kun hän oli vain kuusi kuukautta vanha. Näyttelijä on kertonut, että on aina tiennyt olevansa adoptoitu ja on tehnyt päiväkodissa jopa esitelmän aiheesta. Ray tapasi biologiset vanhempansa ja sisaruksensa vasta 40-vuotiaana.


Lue myös: Angelina Jolien vanha kouluvideo julki - itkee ja raivoaa lavalla

Lähde: PopSugar

Kilpailut

Uusimmat