Kuva: Senja Rapila

Tiktak-Petra: "Mieheni ansaitsee suuren kiitoksen"

07.11.2015 13:15 - Senja Rapila

Tiktak-yhtyeestä tuttu laulaja Petra Gargano haluaa kiittää miestään kaikesta siitä, mitä tämä on tehnyt naisen uraa edistääkseen.

Soolouralle siirtynyt Petra on naimisissa rock-rumpali Mauro Garganon kanssa. Heillä on yhteinen, taaperoikäinen poikalapsi, Noel. Garganon perheen isänpäivä kuluu hyvinkin mukavissa merkeissä.

- Pohdittiin juuri miehen kanssa sitä, että teenkö kotona herkkuruokaa, vai mennäänkö ulos syömään. Sitten Mauro sanoi, ettei hän halua rasittaa minua, että mennään vaan ulos syömään. Hän saa valita kerrankin ravintolan itse isänpäivän kunniaksi, Petra nauraa Voicelle antamassaan haastattelussa.

- Minun erikoisuuteni on porkkanakakku. Se on niin spesiaali, että se on melkeimpä ainoa asia mitä osaan leipoa, joten isänpäiväksi tulee nyt siis porkkanakakkua.

Lapselle läsnä

Petran mielestä muun muassa läsnäolo kuuluu yksiin isän - tai yleisesti vanhemman - tärkeimpiin piirteisiin.

- Minun mielestäni isyydessä ei tule pyrkiä täydellisyyteen, sillä sitä ei ole olemassakaan. Tärkeintä on läsnäolo, että on perheessä läsnä niin kumppanille kuin lapsellekin. Se on myös tärkeää, että kuuntelee ja ottaa muut ja heidän tarpeensa huomioon, hän toteaa.

- Pitää olla myös armollinen itsellensä. Omalla kohdallani ainakin vanhemmuudessa kaikkein hirveintä on se, jos pyrkii vertaamaan itseänsä liikaa muihin, tai siihen miten muut tekee asiat, tai että pitäisi osata leipoa muutakin kun sitä porkkanakakkua.

Näin isänpäivän kunniaksi Petra haluaakin kiittää miestään kaikista uhrauksista, joita tämä on tehnyt perheensä - sekä vaimonsa - eteen.

- Mieheni on äärettömän hyvä isä meidän pojallemme. Tosi iso kiitos kuuluu hänelle siitä, että saan tehdä musiikkia. Oikeasti se, että olen tehnyt albumin silloin, kun poika on ollut 0-1-vuotias, se on vaatinut meidän perheeltä sekä häneltä paljon uhrauksia, ja todella paljon töitä, Petra kommentoi.

- Mauro tekee päivätyötä ja keikkailee, joten jokainen hetki kun hän on ollut kotona, olen itse päässyt tekemään omia töitäni. Hän on tukenut minua todella paljon musiikin tekemisessä, kun poika on ollut pieni. Se on yksi näistä isoista asioista, mistä häntä haluan kiittää näin isänpäivänä.

Lue myös: Rakastavaiset, huomio! Edulliset ja ihanat tavat viettää aikaa yhdessä

Kilpailut

Uusimmat