Kuva: Fotolia

Netflixin "salaiset koodit" helpottavat sarjojen ja elokuvien etsimistä - kokeile

11.01.2016 09:15 - Eeva Rajala

Vaarana on, ettei muulle elämälle enää löydy aikaa.

Moni käyttää Netflix-palvelussa enemmän aikaa siihen, että etsii ja yrittää päättää mitä katsoa kuin siihen, että oikeasti vain katsoisi ja nauttisi sarjoista. On kuitenkin keino päästä nopeammin katsomaan, mitä haluaa.

Sen sijaan, että selaisi läpi eri kategorioiden lukuisat eri sarja- tai elokuvavaihtoehdot, jokaiselta kategorialta löytyy alakategorioita, joilta kaikilta löytyy myös oma numerokoodinsa. Netflixissä on kaikkiaan 3 789 eri kategoriaa sarjoille ja elokuville.

Numerokoodit - jotka voidaan tietokoneella käytettäessä lisätä osoiteriville - määrittävät erityistarkkaan, mihin eri alakategoriaan kukin sarja tai elokuva kuuluu. Alakategorioista löytyy muun muassa elokuvakategoria "Toiminta ja seikkailu perustuen 60-luvun kirjaan". Toimintaelokuva voi myös etsiä esimerkiksi tietyn näyttelijän mukaan.

Koodit ovat kokonaisuudessaan täällä. (Ogres-crypt.com)

Jos esimerkiksi draamasarjoista kiinnostaa erityisesti rikosdraamat, numerokoodina on 6889. Tässä tapauksessa osoiteriville kannattaa kirjoittaa: www.netflix.com/browse/genre/6889, tai joku muu numerokoodi riippuen siitä, millaisia sarjoja tai elokuvia haluat löytää.

Kannattaa toki muistaa, että hieman selailua joutuu silti sietämään. Lisäksi vinkki toimii vain, jos Netflixiä käyttää tietokoneella. Tämä ei siis toimi, jos katsoo Netflixiä tabletilla tai kännykällä.


Lue myös: Netflix paljasti, mitkä sarjat koukuttavat - katso lista

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat