Kuva: Mikko Räsänen

Essi Hellén lokeroitiin "kauniiksi naiseksi": "Olin aiemmin aina se kauniin tytön hauska kaveri"

03.03.2016 09:15 - Pauliina Jokinen

Näyttelijä hämmentyi saatuaan huomiota ulkonäkönsä takia.

Vaalea tukka oli sidottu kauniille nutturalle ja upea iltapuku istuu tyylikkäästi, kun näyttelijä Essi Hellén nousi helmikuussa Tampere -talon lavalle jakamaan Vuoden albumi -palkintoa. Yleisö hytkyi naurusta, kun Hellén ja juontajakollega Joonas Nordman sanailivat oivaltavasti ja kärkkäästi toistensa ulkonäöstä. Kuulijoille ei jäänyt epäselväksi, ettei ammattilaiskaksikkoa hirvittänyt laittaa itseään peliin jokaista hiuskiehkuraa myöten.

Ulkonäkö ja sen huomioiminen ovat mietityttäneet Helléniä. Nainen kiertää yläasteilla puhumassa ulkonäköpaineista ja identiteetistä. Aikuistuminen ei aina ole helppoa ja erityisesti nuoret tytöt saattavat kokea valtavia paineita. 28-vuotias Hellén haluaa helpottaa nuorten tyttöjen oloa.

- Olin itse aina se kauniin tytön hauska paras kaveri. Oma identiteettini ei koskaan muodostunut ulkonäköni varaan, enkä edes kiinnittänyt siihen mitään huomiota, Hellen kertoo.

Ulkonäkö joutui kuitenkin suurennuslasin alle, kun töiden myötä Hellén nähtiin yhä useammin puunattuna ja meikattuna julkisuudessa. Hellén kertoo saaneensa paljon huomiota muun muassa työnantajien puolelta sen jälkeen, kun hänestä muodostui kuva "kauniina naisena".

- Yhtäkkiä minut alettiin nähdä ulkonäköni kautta ja tuli taso, jota ei koskaan aiemmin ollut. Median luoman illuusion kautta sitä on alettu pitää minuna, Hellén kertoo.

- Tavallaan halutaan, että nainen on kaunis. Sitten häntä pidetään tyhmänä, eikä häneltä enää odoteta mitään, Hellén kuvailee ristiriitaisuutta.

Hellén ei edelleenkään koe paineita ulkonäöstään.

- En halua olla kaunis nainen, joka itkee, ettei häntä kohdella oikeudenmukaisesti, Hellén muistuttaa.

"Nautin, kun saan pitää langat käsissäni"

Vuodet ovat tuoneet varmuutta niin työhön kuin yksityiselämäänkin.

- Pikkuhiljaa pitäisi olla aikuinen. Onhan minulla jo lapsi, omistusasunto ja mies, Hellén miettii.

Kaksivuotiaan lapsen äitinä Hellén on joutunut opettelemaan ajanhallintaa ja pitämään langat käsissään. Aikaa säästääkseen näyttelijä ryhtyi viime syksynä työmatkapyöräilijäksi, jotta urheilullekin riittäisi aikaa.

Hellénillä on tapana saada asiat sujumaan. Pitkäjänteisyys ja rohkeus ovat tuoneet rooleja samalla kun Hellén on oppinut pitämään puoliaan ailahtelevalla alalla.

- Tykkään boss level -jutuista. Hoidan omat palkka-asiani ja nautin, kun saan pitää langat käsissäni, Hellén kuvailee.

Aikuisuus ei Helléniä hirvitä, sillä vaikka pakolliset asiat sujuvat moitteettomasti, osaa näyttelijä myös unohtaa paineet.

- Työssäni on tärkeää, että osaa heittäytyä ja on utelias, Hellén tietää.

Pirteä ja energinen näyttelijätär on joutunut kasvamaan niin uran, äitiyden kuin pitkäaikaissairautensa takia. Hellen oli 18-vuotias kuullessaan sairastavansa diabetesta. Jälkeenpäin ajateltuna sairaudesta kuuleminen teini-ikäisenä ei ollut maailmanloppu.

- Siitä tuli osa identiteettiäni. Siksi haluan myös puhua sairaudestani: ajatus sairaudesta saattaa olla aika blaah ja viedä voimia, mutta en määrittele itseäni sairauden myötä. Jos voin antaa jollekin nuorelle esimerkin, ettei pitkäaikaissairauden tarvitse olla lamauttavaa, haluan sen tehdä, Hellén kuvailee.

Lue myös: Putous-tähdet sanasodassa: ”Jokaisella pikkupohjalla on isompi pippeli kuin sinulla”

Kilpailut

Uusimmat