Kuva: AOP

Katariina Souri muistelee nuoruuttaan: "Itkin ja menin Playboy-kuvauksiin"

26.02.2016 18:00 - Reija Saarinen

Souri ajautui Playboyhin sattuman kautta.

Katariina Souri,47, on suomalaisille tuttu monista eri piireistä. Hän on kirjailija, kuvataiteilija sekä Playboy-malli. Kaiken tuon lisäksi hän on myös äiti ja puoliso. Nainen, joka on saavuttanut elämässään paljon.

Kun Souri oli 19-vuotias, hänet tunnettiin nimellä Kata Kärkkäinen. Tuolloin nuori neiti suuntasi interrail-matkalle Italiaan. Reissullaan hän tapasi italialaisen valokuvaajan, joka kuvasi nuoren suomalaiskaunottaren Italian Playboyhin. Kuvaajan muutettua Amerikkaan, päätyivät Sourin kasvot koristamaan maailman tunnetuimman miestenlehden alkuperäisversion sivuja.

Kuvauksiin meneminen ei kuitenkaan ollut Sourille mikään helppo juttu. Hän on myös ymmärtänyt sen, että kuvauksiin osallistuminen oli vain keino korjata turvattomuuden tunnetta, joka kumpusi jo lapsuusajoista.

- Tajusin jälkikäteen yrittäneeni korjata turvattomuutta ja paniikkeja sillä, että minusta tulee suosittu ja julkkis. Tuota asiaa ei tietenkään muista silloin, kun olen 19-vuotias ja menen kuvauksiin. Silloin se oli keino mennä julkisuuteen. Se olisi voinut olla mikä tahansa muukin keino. Itkin, ja menin kuvauksiin. Se ei ollut ihanaa, vaan kova paikka, Souri kertoo Iskelmän haastattelussa.

Kuvausten jälkeen nuoren naisen elämä muuttui täysin. Kuvien myötä ihmisten asenteet muuttuivat ja tuomitseminen alkoi.

- Hulluinta on ollut, miten joku asia määrittelee sinua koko elämäsi ajan. Jos teet jotain 19-vuotiaana - yksi pieni pätkä elämästä, kuukausi kuvauksissa. Ihmiset määrittelevät sua sen kautta vielä jopa 25 vuotta myöhemmin. Se näkyy vieläkin elämässäni.

Lue koko juttu täältä.

Iskelmä ja Voice.fi ovat osa Bauer Mediaa.

Kilpailut

Uusimmat