Kuva: AOP

Hector yhteistyöstä suomalaisräppäreiden kanssa: "En pysynyt ollenkaan mukana"

18.03.2016 07:15 - Senni Loikala

Hector muistelee Elastinen feat. -ohjelmassa ensimmäistä yhteistyötään Elastisen kanssa. Tuolloin Hector lauloi kertosäkeen räppärin tuottamaan hittikappaleeseen.

Räppäri Elastisen, eli oikealta nimeltään Kimmo Laihon, 34, Elastinen feat. -televisiosarjan toisessa jaksossa miehen vieraana nähdään suomalainen pitkän linjan muusikko Hector eli Heikki Harma, 68. Miesten tavatessa selviää, etteivät he ole olleet paljon tekemisissä aiemmin.

- Viimeksi nähtiin Veskun (Vesa-Matti Loirin) synttäreillä ohimennen, Elastinen sanoo Hectorille.

- Niin siellähän me nähtiin. Sitä ennen olikin pitkä aika, se oli sitä teidän Fintelligensin alkuaikaa 90-luvulla, Hector muistelee.

Illan jaksossa selviää, että Elastinen ja Hector ovat kuitenkin tehneet kerran aiemmin yhteistyötä. Hector lauloi kertosäkeen rap-yhtye Kapasiteettiyksikön Tää on mun stadi -kappaleeseen vuonna 2002. Elastinen tuotti kyseisen kappaleen, jota pidetään merkittävänä biisinä Kapasiteettiyhtyeen läpimurrossa.

Elastinen järjestää jättikonsertin Hartwall Arenalla toukokuussa. Mukana ovat myös Elastinen feat. -ohjelman vierailijatähdet. (kuva: Senja Rapila)

Hector myöntää, etteivät Tää on mun stadi -kappaleen äänitykset olleet kaikista helpoimmat. Räppi oli hänelle täysin vieras musiikkigenre vielä tuolloin.

- Suomenkielinen räppi oli täällä muutenkin uutta. Koitin kuunnella, että ”mitä ne jätkät oikein duunaavat, mitä settiä tuolta tulee”. Minä en pysynyt ollenkaan mukana, se ei ollut mikään miksauskysymys, vaan ”haloo, mistä nämä puhuvat”, Hector muistelee.

Elastinen feat. -ohjelma tulee MTV3:lta perjantaisin klo 20.05.

Kilpailut

Uusimmat