Kuva: AOP

Makwan Amirkhani liikuttui saamastaan lahjasta: "Hyvä ystävä ei ole ikinä ostettavissa"

28.03.2016 13:15 - Senja Rapila

Kurditaustainen UFC-vapaaottelija Makwan "Maku" Amirkhani avasi viikonloppuna tunteitaan oikeista ystävyyssuhteista.

Suomalainen vapaaottelija Makwan Amirkhani jakoi pääsiäissunnuntaina koskettavan kirjoituksen Facebook-seinällään, jossa hän ylistää hyvää ystäväänsä ja henkivartijaansa Mörköä.

"Hyvä ystävä ei ole ikinä ostettavissa. Millainen on sitten hyvä ystävä? Kuvitellaan, että mulla on vaimo ja lapsia. Jos mulle ikinä tapahtuis jotain, niin mä voin kuolinvuoteella hymyillä ja ajatella, että onneks mulla on sellainen ystävä joka pitää huolta mun perheestä", Amirkhani kirjoittaa.

Postauksessaan mies avaa sitä, kuinka on aina onnistunut kadottamaan perheeltään saadut kultaiset kaulaketjut. Amirkhanin henkivartijalla Möröllä on kuitenkin ollut kultakoru, jota mies on päätynyt ajoittain lainaamaan. 

"Ennen Lontoon ottelua Mörkö sano mulle "jos sä voitat Lontoon ottelun, niin mä annan tän korun sulle". Ottelun jälkeen tein haastattelua ja mörkö sano ota koppi. Otin korun kiinni ja sanoin "äijä muisti". Aluks se tuntu vaan korulta ja palkinnolta. Sitten mä kuulen, että tää koru on Mörön äidiltä ja se on saanu tän korun ihan pikkupoikana."

Amirkhani selvästi liikuttuneena avaa kirjoituksessaan, kuinka luottamus ystävyyssuhteessa on kaikista tärkeintä. 

"Mä en ikinä ole ollu niin liikuttunut toisen antamasta lahjasta kuin mitä nyt! Luottamus on kaiken a ja ö. Tämä viesti oli sinulle Mörkö!"

Lue myös: TV:stä tuttu suomalaiskokki: "Kotonamme vaimo on päällikkö keittiössä"

Kilpailut

Uusimmat