Karkkipaperi kondomina ja kamelin kuolavaahtoa - 7 ällistyttävää ehkäisykeinoa kautta historian

22.09.2013 10:45 - Katariina Näreaho

Ehkäisykeinot ovat nykypäivänä tehokkaita ja turvallisia, mutta toisin oli ennen.

Ennen vanhaan jopa naisten henki saattoi olla vaarassa, kun raskaudelta yritettiin suojautua. Esimerkiksi muinaisessa Kiinassa naiset joivat elohopeaa välttääkseen raskaaksi tulemisen.

Mutta millaisia muita ehkäisykeinoja ennen käytettiin? Tässä seitsemän erikoisinta, joita ihmiset ovat käyttäneet kautta historian.

Hunajaa ja ulostetta

Muinoin Egyptissä naiset tekivät krokotiilin kakasta ja hunajasta kalvon emättimeensä, jonka avulla he estivät siittiöiden kulun kohtuun.

Sitruuna

Sitruunahappoa imeytettiin sieniin, jotka asetettiin emättimeen. Tällä uskottiin olevan siittiöitä tuhoava vaikutus. Myös sitruunan kuorta käytettiin kuten pessaaria.

Kamelin kuolavaahto

Afrikassa on muinoin käytetty eräänlaisena ehkäisyvaahtona kamelin kuolaa. Tätä ei kuitenkaan laitettu intiimialueelle, vaan naisten tuli juoda eläimen suusta vaahtoavaa kuolaa.

Papaija

Papaijan siemenet olivat muinoin kuin miesten ehkäisypillerit. Uskottiin, että jos mies syö päivittäin papaijan siemeniä, hänen spermansa siitiöiden määrä voi tippua jopa nollaan. Jos siementen syömisen lopettaa, alkavat siittiöt jälleen lisääntyä.

Puuvillatuppo

Puuvillatuppo kasteltiin taatelista, akaasiapuun kuoresta ja hunajasta tehtyyn tahnaan ja asetettiin emättimeen. Tämä ehkäisymenetelmä on peräisin 1550-luvulta ennen ajanlaskun alkua.

Villiporkkanan siemenet

Villiporkkanan siemenien tiedetään estävän progesteronin eli keltarauhashormonin muodostumista.

Karkkipaperi

Kuulostaa melko uskomattomalta, mutta 90-luvulla Australiassa osa teinitytöistä uskoi suklaapatukoiden kääreiden toimivan kondomina. Internetin keskustelupalstoilta löytyy yhä tiedusteluita, voiko kondomin tarvittaessa korvata karkkipaperilla.

Lähde: Yahoo! Shine

Kilpailut

Uusimmat