Uusi trendi hätkähdyttää: Ostaisitko sinä vauvallesi hajuvettä?

26.02.2015 09:45 - Eeva Rajala

Kauneusteollisuus on löytänyt uuden kohderyhmän tuotteilleen. Vauvoille tarkoitettuja hajuvesiä tulee markkinoille enenevässä määrin.

Monet äidit ottavat kuitenkin uutisen vauvahajuvesien leviämisestä kauhistuneena vastaan. Suurimmalle osa vanhemmista maailman paras tuoksu on vastakylvetetyn vauvan puhdas iho. Markkinoilla on kuitenkin jo valikoima hajuvesiä, jotka on suunniteltu erityisesti vauvoille.

- Nykyään jokainen haluaa laittaa vähän tuoksua lapsilleen, kunhan se on hellä iholle, eikä siinä ole inhottavia kemikaaleja, Harrodsin hajuvesien sisäänostaja Lorna McKay Daily Mailille.

McKayn mukaan vauvoille ja lapsille suunnatut hajuvedet yleistyvät, sillä maailmasta tulee koko ajan kansainvälisempi: Ranskalaiset, espanjalaiset ja italialaiset ovat käyttäneet vauvatuoksuja jo vuosikymmeniä.

- Tuoksu on iso asia ranskalaisessa kulttuurissa. Naiset ovat myös valmiimpia kokeilemaan uusia asioita. Sen ei tarvitse olla enää pelkästään talkkia tai vaseliinia. Vauvojen hajuvedet tehdään aina ilman alkoholia ja ne ovat yleensä hyvin laimeita; tuoksua hädin tuskin on, McKay kertoo Daily Mailille.

Miksi vauvan pitäisi tuoksua joltain muulta kuin itseltään?

Jokaisella ihmisellä on ominaishajunsa. Se liittyy alkukantaisiin aisteihin ja vaikuttaa äidin ja lasten välisen siteen syntymiseen. Siinä missä McKay uskoo tuoksujen yleistymisen olevan kulttuurillinen asia, psykologi Sheila Keeganin mukaan tilanne on toinen. Keegan uskoo, että trendi kertoo enemmänkin siitä kasvavasta pakkomielteestä peittää kehojemme todenmukaisuus.

- Puhdistamme vauvojamme kuin niin monia muitakin asioita elämässämme. Kieltäkäämme siis tosiasia, että vauvat puklaavat ja kakkaavat. Sen sijaan, tehkäämme heistä hyväntuoksuisia pikku ihmisiä, psykologi julistaa ihmeissään.

Monet äiditkin pitävät vauvojen hajuvesien myyntiä epäeettisenä. Jotkut pelkäävät, tuleeko markkinoille seuraavaksi vauvojen meikkejä. McKayn mukaan vauvojen hajuvesissä ei ole mitään epäeettistä, ja esimerkiksi laventelin tuoksuinen hajuvesi voi hyvinkin auttaa vauvaa nukkumaan. Hän ei myöskään usko, että vauvatuoksujen jälkeen vauvojen meikit tulisivat markkinoille.

Lue myös: Tiskikone voi olla syynä lapsen allergioihin

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat