Kuva: Fotolia

Farkkuja ei kannata pestä - yksi syy ylitse muiden

18.02.2016 23:15 - Pauliina Jokinen

Leviksen toimitusjohtaja antoi neuvoja upeiden housujen ylläoitoon.

Leviksen toimitusjohtaja Chip Bergh on farkkumies henkeen ja vereen. Farkkuyhtiönjohtaja onkin vinkannut kuluttajille, ettei farkkuja kannattaisi pestä lainkaan. Suurin osa meistä tietääkin, miten farkkujen putsaaminen onnistuu: pakastamalla housut.

Berghin neuvojen mukaan yksittäiset tahrat kannattaa poistaa hammasharjalla sen sijaan, että heittäisi housut pesukoneeseen.

- Haluan herätellä asiakkaita, jotka menevät autopilotilla ja heittävät tuotteen automaattisesti pesukoneeseen, Bergh totesi Independentille.

- Hyvää denimiä olevia farkkuja tarvitsee pestä pesukoneessa vain harvoin, Beergh muistuttaa.

Berghin mukaan konepesu vahingoittaa kangasta enemmän kuin tekee sille hyvää.

Myös muut farkkuvalmistajat vannovat pesemättömyyden nimeen. Monet suosittelevatkin jättämään farkut pesemättä ainakin ensimmäisen puolen vuoden ajan.

- Syy tähän on, että sen jälkeen housut ovat kuluneet luonnollisesti niistä paikoista, joista ne päälläsi kuluvat: istuminen, puhelimen tai käsien laittaminen taskuun tekevät housusi upean näköisiksi, Bergh kuvailee.

Kun pesemisen aika lopulta tulee, on lopputulos Berghin mukaan varmasti hyvä.

- Farkku kuluu ja antaa kuluneen kontrastin. Jos peset housut liian aikaisin, väri kuluu eri tavalla ja antaa tasaisemman pinnan, mikä tarkoittaa, että taika on kadonnut,

- Kuten kaikissa asioissa elämässä: tässä ei ole oikoteitä

Lue myös: Missä iässä nainen on tyylikkäimmillään? Tutkimus selvitti

Lähde: Independent

Kilpailut

Uusimmat