Onnellisuus tekee kauniiksi, vaatekoolla ei ole väliä - muistilista itsevarmalle naiselle

10.07.2015 13:45 - Tiina Svensk

Oman kehon hyväksyminen sellaisenaan on varmasti haastavaa aivan jokaiselle riippumatta vaatekoosta tai muista ulkonäöllisistä seikoista.

Hyvä itsetunto ja terve minäkuva ovat sidoksissa oman kehon tuntemukseen ja kropan rakastamiseen sellaisenaan. Tiukat kauneusihanteet ja tavoitteet täydellisestä kehosta luovat kuitenkin paineita omasta ulkonäöstä monelle.

Cosmopolitan -sivusto listasi totuuksia, jotka unohtuvat varmasti monelta arjen keskellä. Niiden ymmärtäminen auttaa kuitenkin omien "virheiden" ja ominaisuuksien hyväksymisessä. Oletko sinä samaa mieltä seuraavien väittämien kanssa?

Nainen, jonka kroppaa kadehdit, kadehtii jonkun toisen kroppaa:  Ruoho on aina vihreämpää aidan toisella puolella, joten ei ole ihme että naiset kadehtivat toistensa ulkonäköä ja piirteitä. Muista, että joku ihailee varmasti sinun kauniita silmiäsi tai sädehtivää hymyäsi!

Et liho viittä kiloa yhdestä kakkupalasta: Joten syö se. Et liho yhdestä kakkupalasta yhden yön aikana, aivan kuten et laihdukaan yhden terveellisesti syödyn päivän jälkeen silmänräpäyksessä.  Muutokset kehossa vaativat pitkäaikaisia tapamuutoksia.

Vaatteen kokonumerolla ei ole väliä: Koot vaihtelevat vaatteiden ja merkkien välillä, joten älä tuijota kokolappua liian tiukasti. Keskity sen sijaan siihen, miltä sinusta tuntuu vaatteissasi. Jos paita istuu hyvin ja sinulla on hyvä olla se ylläsi, mitä väliä kokolapulla on?

Kenenkään ei pitäisi saada sinua häpeämään kehoasi: Niillä ihmisillä, jotka saavat olosi kurjaksi, on yleensä ongelmia jollain elämänsä osa-alueella. Onneliset ihmiset eivät hauku tai nöyryytä toisia.

Vedenjuonti on aina hyvästä: Vesi ei välttämättä ole kovinkaan herkullista, mutta se vaikuttaa huomattavasti olotilaasi. Ota vedenjuonnista siis tapa, ja kehosi kiittää sinua nopeasti!

Kun tunnet olosi hyväksi, näytät hyvältä: Omaa olotilaa ja itsetuntoa voi kohentaa esimerkiksi kuntoilemalla! Kun sädehdit hyvää oloa, ihmiset huomaavat sen.

Kuuntele kehoasi, kun se on nälkäinen: Näläntunne kertoo siitä, että kehosi tarvitsee ravintoa. Anna elimistölle sen tarvitsemaa polttoainetta, ja jaksat paremmin. Näläntunne riippuu myös hormonitoiminnastasi, ja toisina päivinä saatat tuntea nääntyväsi, toisina et tunne näläntunnetta lainkaan.

Vaikka olisit luontaisesti laiha, sinun kannattaa urheilla: Painonpudotus ei ole ainoa syy säännölliselle treenaamiselle. Liikunta ja terveelliset elämäntavat ovat osa onnellisuutta ja hyvää oloa.

Terveytesi ei riipu koostasi: Monet laihat ihmiset saattavat elää epäterveellisemmin kuin hieman ylipainoiset kanssaeläjänsä. Terveys riippuu elämäntavoistasi: Syötkö tarpeeksi, juotko vettä, liikutko säännöllisesti ja nukutko tarpeeksi?

Sinun ei tarvitse muuttaa kehoasi poikaystäväsi tai ihastuksesi vuoksi: Jos kumppanisi tai ihastuksesi ei pidä kropastasi, se ei tarkoita että sinun tarvitsee muuttua.

Jos inhoat tiettyä treeniä, älä tee sitä: Tärkeämpää on löytää liikunnan ilo, ja kuntoilumuoto, josta todella nautit. Silloin treenin pysyminen säännöllisenä osana arkea on todennäköisempää.

Opi erottamaan erilaiset väsymykset: Jos olosi on todella väsynyt ja kaipaat lepoa, jää lepäämään. Jos olosi on kuitenkin työpäivän jälkeen nuutunut ja sinun tekisi ennemmin mieli jäädä sohvan nurkkaan makaamaan, suuntaa treenisi pariin. Olosi kohenee ja vireystasosi nousee.

Kunnollinen aamupala on tärkeä: Tasainen ateriarytmi on tärkeää aineenvaihdunnan toiminnan kannalta, ja pitää verensokerisi tasot kurissa päivän halki.


Lue myös: Naiset paljastivat reitensä selluliitteineen ja arpineen: "Arvostan niitä juuri tällaisina"

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat