Haluatko laihtua? Tee tärkeät muutokset kotiisi

15.12.2014 22:45 - Heli Thoren

Hoikistuminen on helpompaa, kun autat itseäsi ehostamalla kodin oikeanlaiseen järjestykseen.  

Jos kaapissa on suklaalevy ja kulhossa keksejä, niistä kieltäytyminen voi olla vaikeaa. Järjestä kotisi ja jääkaappisi viiden periaatteen mukaan niin, että se tukee hoikistumisprojektiasi:

1. Hedelmät esille

Lautasellinen hedelmiä on sisustuselementti ja toimii myös laihduttamisen tukena. Näin tulet helpommin napsineeksi omenan makeannälkään vaikkapa irtokarkkien sijaan.

2. Suosi alkupalaa

Nauti ennen ruokaa alkupala - joka koostuu vihanneksista. Esimerkiksi salaatti tai höyrytetyt vihannekset ovat kevyitä, mutta täyttävät vatsaasi niin, ettet tule ahmineeksi liikaa pääruoan aikana.

3. Täytä jääkaappi

Lastaa jääkaappiin terveellistä purtavaa. Pilko vihanneksia valmiiksi ja jos haluat niihin lisää makua, hanki kermaviilidippi oheen. Kun porkkana- ja kurkkuviipaleet ovat valmiina jääkaapissa, niitä tulee myös herkemmin syödyksi.

4. Osta pienempää

Jos pelkäät, että innostut ahmimaan, suosi pienempiä annoskokoja kaupassa käydessäsi. Kun vaikkapa jogurttipurkki on pienempi, et ahmi kerralla sen enempää kuin jääkaapista löytyy.

5. Laita välipalat annoksiksi

Pähkinät ovat hyvä välipala, mutta jos syöt niitäkin koko suuren pussillisen, ei välipala enää olekaan kevyt. Annostele myös välipalat valmiiksi kohtuullisen kokoisiin rasioihin. Näin et tule ahmineeksi niitäkään liikaa.


Eikö painoa putoa yrityksestä huolimatta - syy voi löytyä makuuhuoneestasi.


Lähde: CNN

Kilpailut

Uusimmat