Kuva: AOP

Elliot Page pakotettiin käyttämään mekkoa hittielokuvan aikaan - "Se ei ollut minulle okei"

03.06.2022 17:15 - Iiro Myllymäki

Transsukupuolinen näyttelijä kertoo, että asiaa on tultu myöhemmin pahoittelemaan häneltä.

Näyttelijä Elliot Page, 35, on kertonut vaatevaatimuksista, joita hänelle kohdistettiin vuonna 2007 hitiksi nousseen Juno-elokuvan aikoihin. Transsukupuolisuudestaan vuoden 2020 lopussa kertonut Page kirjoittaa Esquire-lehden esseessä, että hänet pyrittiin laittamaan perinteisen feminiiniseen tyyliin.

”Kun Juno oli suosionsa huipulla palkintogaalojen aikaan, olin kaapissa ja pukeutuneena korkokenkiin ja siihen koko lookiin - se ei ollut minulle okei”, Page kirjoittaa.

Hän kertoo, että hänen käskettiin pukeutua mekkoon esimerkiksi Toronton elokuvajuhlien aikaan.

”Ymmärsin, miten hienolta tällaisissa tilanteissa pitää näyttää. Sanoin, että haluan pukeutua pukuun, ja Fox Searchlightilta käytännössä sanottiin, että ’sinun pitää pukeutua mekkoon’”, Page kirjoittaa viitaten Juno-elokuvan jakelijaan.

Page sanoo ymmärtävänsä, että monet ihmiset eivät välttämättä ymmärrä, miltä mekkoon pukeutuminen tuntuu kaapissa olevalle transihmiselle, joka ei pääse ilmentämään omaa identiteettiään.

”He ajattelevat, että ’onpa kauheaa, olet kuuluisa ja sinulla on rahaa ja sinun pitää pukeutua mekkoon’. Ymmärrän tuonkin reaktion. Mutta kunpa ihmiset tietäisivät, että tuo kirjaimellisesti melkein tappoi minut”, Page toteaa.

Page myös kirjoittaa, että tässä ei ole kyse vain hänen transidentiteetistään, vaan jokaisella tulisi olla oikeus pukeutua kuten itse haluaa.

”Ihmiset herkästi pyörittelevät silmiään tälle asialle, mutta ei. Tuo oli väärin, eikä minun tarvitse suhtautua siihen vain jonakin normaalina asiana. Kyse ei ole vain siitä, että olen trans. Jotkut ovat tulleet pahoittelemaan myöhemmin, että he eivät tienneet tuohon aikaan. Sillä ei ole väliä! Ei sillä ole väliä, olenko trans- vai cissukupuolinen. Monet cisnaiset pukeutuvat kuten minä”, Page kirjoittaa.

Cissukupuolisella tarkoitetaan ihmistä, jonka sukupuoli-identiteetti vastaa hänelle syntymässä määriteltyä sukupuolta.

Junon lisäksi Elliot Page on esiintynyt muun muassa X-Men-elokuvissa ja Netflixin Umbrella Academy -sarjassa. Pagen roolihahmo kyseisessä sarjassa on tulevalta kaudelta alkaen transsukupuolinen. Voit lukea aiheesta lisää tästä artikkelista.

Lue myös: Transsukupuolisen Elliot Pagen hahmoon Netflix-sarjassa tehtiin suuri muutos - ensimmäinen kuva julki

Lue myös: Näyttelijä Elliot Page herkistyi kyyneliin haastattelussa - ei enää paniikkia peiliin katsoessa

Lähteet: Esquire, Metro

Kilpailut

Uusimmat