Kuva: AOP

Kanye Westin kyseenalainen esiintymisasu sai somen raivostumaan: "Ei ole todellista"

15.12.2023 22:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Keskustelu on käynyt kiivaana muun muassa viestipalvelu X:ssä.

Kanye West, 46, on vuosien saatossa ollut monenlaisten kohujen keskiössä. Uusin niistä käynnistui kuluvalla viikolla, kun West, nykyiseltä taiteilijanimeltään Ye, esiintyi Vulture-levynsä kuuntelutilaisuudessa mustaan teräväkärkiseen huppuun pukeutuneena. Huppu muistutti erehdyttävän paljon rasistisen Ku Klux Klanin vaateusta, eli valkoista suippokärkistä huppua.

Ku Klux Klan on Yhdysvalloissa perustettu äärijärjestö, jonka keskeisiä aatteita ovat muun muassa juutalaisvastaisuus, valkoinen ylivalta sekä valkoinen rotutietoisuus. 

Paikalla tapahtumassa oli myös esiintymässä runsaasti muita muusikkoja, kuten Chris Brown ja Offset. Heidän lisäkseen paikalla oli myös Westin ja Kim Kardashianin lapset North, Saint ja Chicago, joista vanhin, eli 10-vuotias Norht nähtiin myös isänsä rinnalla lavalla. 

Tempaus aiheutti laajasti tyrmistystä ja etenkin viestipalvelu X:ssä moni kummasteli miehen tempausta. 

"Ei ole todellista."

"Tämä on todella iljettävää."

"Miten kukaan voi kuvitella, että tämä on ok?"

"Tämä mies on yksi vitsi."

Videon esiintymisestä näet alta.

Olemme aiemmin uutisoineet siitä, kuinka viime vuonna West aiheutti pahennusta juutalaisvastaisilla somepäivityksillään. 

Juutalaiskommentteja ennen West nostatti rasismisyytöksiä pukeutumalla ”white lives matter” -sloganin sisältävään paitaan. Pääset lukemaan aiheesta lisää tästä jutusta.

Lue myös: Kanye Westin ahdinko syvenee - putosi pois miljardöörien listalta

Lähde: Billboard

Kilpailut

Uusimmat