Kuva: AOP

Kanye Westin ahdinko syvenee - putosi pois miljardöörien listalta

26.10.2022 11:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Vaikka Kanye West on pudonnut pois miljardöörien joukosta, on hänen varallisuutensa arviolta noin 400 miljoonaa euroa.

Uutissivusto Forbesin mukaan rap-artisti Kanye West, 45, on menettänyt paikkansa miljardöörien joukosta.

Lukuisat brändit ovat irtisanoneet yhteistyösopimuksensa Westin kanssa. Muun muassa Balenciaga, Gap sekä viimeisimpänä urheiluvaatteisiin ja -varusteisiin erikoistunut Adidas ovat lopettaneet yhteistyön artistin kanssa.

Syynä yhteistöiden päättymiseen ovat artistin hiljattain sosiaalisessa mediassa lausumat antisemitistiset kommentit sekä artistin Pariisin muotiviikolla ylläpitämä paita, johon oli kirjoitettu "White Lives Matter" -iskulause.

Forbes ilmoitti tiistaina 25. lokakuuta Westin pudonneen pois miljardöörien listalta. Forbes arvioi Adidas-yhteistyön kattaneen noin 1,5 miljardia euroa artistin omaisuudesta.

Tällä hetkellä artistin omaisuuden arvioidaan olevan noin 400 miljoonaa. Omaisuus koostuu kiinteistöistä, käteisvaroista, tekijänoikeuksista musiikkiin sekä viiden prosentin omistusosuudesta Skims-alusvaateyrityksestä, joka on artistin entisen puolison, tosi-tv-tähti Kim Kardashianin, 42, omistama yritys.

Uutistoimisto CNN:n mukaan West todennäköisesti mieltää itsensä edelleen miljardööriksi, sillä artisti on vuosien ajan väittänyt Forbesin aliarvoineen hänen omaisuutensa arvon.

Forbes listasi vuonna 2020 Westin ensimmäisen kerran miljardöörien joukkoon. Tuolloin West lähetti julkaisulle tekstiviestin, jossa hän halusi oikaista lehden julkaisemia tietoja.

"Se ei ole miljardi. Oikeasti se on 3,3 miljardia, sillä kukaan Forbesilla ei osaa laskea", tekstiviestissä luki tuolloin.

Aiemmin tänä vuonna West lähestyi Forbesia asiakirjoilla, joissa hän väittä Adidas-kumppanuuden yksistään olevan arvoltaan yli neljä miljoonaa dollaria. Hän on myös väittänyt nettovarallisuutensa olevan noin seitsemän miljardia euroa.

Lue myös: Balenciaga on lopettanut yhteistyön Kanye Westin kanssa - syynä antisemitistiset kannanotot

Lue myös: Kanye West kyseenalaistaa George Floydin kuolinsyyn - perhe aikoo haastaa oikeuteen 250 miljoonasta

Lue myös: Kanye West aikoo ostaa kiistanalaisen sosiaalisen median alustan - kauppa vahvistunee vuoden loppuun mennessä

Lähde: CNN

Kilpailut

Uusimmat