Kuva: AOP

Mitä tapahtui Viking Mariellalle?

15.03.2016 13:15 - Mikko Räsänen

Viking Mariella tunnetaan perhelomien luotettavana ruotsinlaivana. Viime viikonloppuna nähtiin, että se toimii myös eeppisten bileiden näyttämönä.

Viking Linen laivoista legendaarisin bilelaivan maine on Viking Cinderellalla, joka teki 90-luvun lopussa ja 2000-luvun alussa 20 tunnin risteilyjä ja toimi muun muassa opiskelijoiden GooM-bileiden tapahtumapaikkansa. 

Vuonna 1985 valmistunut Viking Mariella tunnetaan bileiden sijaan pikemminkin monilta perhelomilta tuttuna ja turvallisena Ruotsin laivana, joka on vienyt suomalaisturisteja Tukholmaan. Viime vuoden uudistuksissa laivalla panostettiin matkustusmukavuuteen entisestään uusimalla sen ravintolat vastaamaan nimen omaan hyvää ruokaa kaipaavien matkustajien toiveita. 

Viime viikonloppuna Mariella näytti itsestään täysin uuden puolen, sillä Radio Novan Retroristeily muutti sen bilelaivaksi kahden illan ajaksi. Retromusiikkiin keskittynyt teemaristeily oli myyty loppuun jo yli kuukauden etuajassa. Innostus näkyi yleisössä. Sen huomasi illan esiintyjiin kuulunut Radio Novan Retroperjantaita juontava Oku Luukkainen jo laivaan mentyään. 

- Kävelin sisään laivan ravintolaan ja heti oli noin 15 ihmistä pyytämässä yhteiskuvaa ja kommentoimassa Retroperjantaita. Tuoltako pop-tähdistä tuntuu?, Luukkainen nauroi päästyään takahuoneeseen valmistautumaan keikkaan.

Luukkaisen lisäksi risteilyllä esiintyivät Paradisio, Modern Talking Reloaded, Radio Novan Anssi Honkanen ja KISSin Jani "Tuottaja" Jääskeläinen

Risteilyllä oli myös Viking Linen edustajia, jotka ihmettelivät toisena risteilypäivänä villiksi yltynyttä juhlintaa.

- Täällä ovat myynnit olleet samaa luokkaa kuin abiristeilyillä, mutta mitään järjestyshäiriöitä ei ole ollut, laivayhtiö kiinteli retrojuhlijoita.

Retroristeilyn eeppinen tunnelma käy parhaiten ilmi valokuvista. Katso siis kuvagalleria alta.

Kilpailut

Uusimmat