Mies sai uuden käden - proteesissa puhelinlaturi ja älykello

26.05.2016 14:15 - Joose Koskiranta

Proteesi sisältää muun muassa dronen.

James Young loukkaantui vakavasti neljä vuotta sitten tapahtuneessa junaonnettomuudessa. Hänen vasen jalkansa katkesi, ja myöhemmin myös vasen käsi jouduttiin amputoimaan. 

Mutta nyt englantilaismies on saanut uuden käden - eikä kyse ola aivan tavallisesta proteesista. Noin 80 000 euroa maksaneen proteesin loi Alternative Limb Project -organisaatiossa työskentelevä Sophie de Oliveira Barata.

Jos olet joskus pelannut Metal Gear Solid -pelisarjaa, saatat huomata proteesin näyttävän päähenkilö Snaken kädeltä. Sillekin on syynsä, sillä käsi on tehty yhteistyössä Metal Gear Solidin luoman pelivalmistaja Konamin kanssa. 

Sisältää dronen

Proteesissa on mitä mahtavampia ominaisuuksia. Ranteessa komeilee älykello sekä puhelinlaturi, sormet ovat hallittavissa ja olkapääpaneelin alla piilottelee kauko-ohjattava drone. Kyllä, luit oikein - drone. 

Niille, jotka eivät tiedä, kyseessä on pieni, kauko-ohjattava lentoalus.

Irrotettavaa kättä ohjaa Youngin olkapäälihakset, jotka lähettävät signaaleja kädessä oleviin sensoreihin. 25-vuotias mies kertoi kuitenkin, että käden hallitseminen vaatii rutkasti harjoittelua. 

Lue myös: Ovatpa upeita! Tyylikkäimmät jalkaproteesit muuttavat mielikuvasi tekojäsenistä

Lähde: IFL Science

Kilpailut

Uusimmat