Kuva: Shutterstock

Palomiehet kutsuttiin auttamaan kissaeläin alas puusta - vastassa olikin kiperämpi tilanne

21.02.2019 10:45 - Katariina Auvinen

Paikallinen asukas oli soittanut palokunnalle, koska iso puuma makasi puussa.

Palomiehet joutuvat aika ajoin pelastamaan kissoja puusta, jotka ovat kiivenneet korkealle, mutteivät uskalla tulla sieltä alas. Tällainen kutsu kävi myös Kaliforniassa Hesperian alueella työskenteleville palomiehille tällä viikolla. Juju oli vain se, että soittaja oli kertonut pelastettavan olevan täysikasvuinen puuma, joka ei päässyt alas korkealta. 

Soittaja oli paikallinen asukas, joka oli sattumoisin seurannut tilannetta ja päättänyt soittaa apua. Tilanteessa ei ole sinänsä mitään ihmeellistä, koska Yhdysvalloissa elävä kissaeläin kiipeää yleensä puuhun odottamaan mahdollista saalista. 

Puuma voi olla erittäin vaarallinen ihmisille ja eläimille, joten kissaeläin piti siirtää kauemmas asutuksesta. Palomiesten täytyi siis keksiä, miten he saisivat puuman alas puusta vahingoittamatta sitä tai saattamalla itseään vaaraan. Paikalle tuli eläinlääkäri, joka pystyi rauhottamaan kissan niin, ettei se tippunut puusta, mutta palomiehet pääsivät lähemmäs eläintä. 

Yksi palomiehistä kiipesi puuhun tikkaiden avulla ja ujutti rauhoitetulle kissaeläimelle valjaat, jotta se voitaisiin laskea alas ja viedä kauemmas asutuksesta. Kuumottava tehtävä päättyi kuitenkin onnellisesti, koska kaikki selvisivät tilanteesta säikähdyksellä. 

Kyseessä oli nuori yksilö, joka oli yrittänyt venyttää reviiriään hieman liian lähelle asutusaluetta. 

Lue myös: Nyt on kuumaa! Palomiehet poseeraavat eläinvauvojen kanssa suloisissa kuvissa

Lähde: LADbible 

Kilpailut

Uusimmat