Kuva: Fotolia

Seuraava kulttuurikohde? Briteissä on avattu kansallinen kakkamuseo

03.04.2016 18:15 - Emma Ylistalo

Näyttelyn perustajat uskovat, että uloste on asia, joka inhotuksen alla kiehtoo monia.

The National Poo Museum eli kansallinen kakkamuseo on nyt yksi paikka, jonka voi lisätä listalleen vierailtavista kohteista, kun suuntaa Iso-Britanniaan. Museossa voi nähdä ja yrittää haistella 20 erilaista kakkaa ja oppia mielenkiintoisia faktoja ulosteista.

Isle of Wight Zoo -nimisessä eläintarhassa sijaitseva kakkamuseo esittelee tosielämän näytteitä niin ihmisiltä kuin eläimiltä ja sen on luonut artistikollektiivi Eccleston Georgen jäsenet.

- Kakka saa aikaan vahvoja reaktioita. Usein pienet lapset riemastuvat siitä, mutta myöhemmin me opimme välttämään tätä inhottavaa, tauteja levittävää tavaraa ja sen, että siitä puhuminenkin on paha asia. Kaiken inhotuksen ja tabun alla useimmat meistä ovat kuitenkin lumoissaan siitä, kertoo yksi näyttelyn kuraattoreista Nigel George

Toinen kuraattoreista Daniel Roberts kertoi, että heidän on täytynyt rakentaa erityinen kone ulosteen kuivaamista varten. Hänen mukaansa sauvasirkan kakka voi kuivua kokonaan tunnissa, mutta leijonan ulosteessa voi mennä yön yli. 

Museo antaa ihmisille mahdollisuuden ajatella myös ulosteeseen liittyviä sosiaalisia ongelmia, kuten saniteettitiloja kehitysmaissa ja sitä, kuinka ruokavalio vaikuttaa suolistoon.

Lisätietoja kakkamuseosta löytyy sen nettivuilta, jotka löytyvät täältä


Lähde: Metro.uk

Lue myös: Eeppinen treffitarina kerrottiin Twitterissä - nainen piilotti kakkaa käsilaukkuunsa

Kilpailut

Uusimmat