Kuva: Fotolia

Papin tilaama kakku johti oikeustoimiin - toimiko leipomo homofobisesti?

21.04.2016 17:45 - Iiro Myllymäki

Homoseksuaali pappi syyttää leipomoa homofobiasta ja leipomo syyttää pappia valehtelusta.

Teksasissa on meneillään erikoinen kiista paikallisen papin ja leipomon välillä. Molemmat ovat ryhtyneet oikeustoimiin toisiaan vastaan homofobiseksi väitetyn kakun takia.

Avoimesti homoseksuaali pappi Jordan Brown kertoo julkaisemallaan videolla tilanneensa Whole Foods -leipomosta kakun, johon oli tarkoitus kirjoittaa kuorrutteella teksti ”Love wins”, eli ”Rakkaus voittaa”. Brownin videolla kakussa näkyy kyseisen tekstin lisäksi kuorrutteella kirjoitettuna myös sana ”fag”, eli ”hintti”. Brown on haastanut leipomon oikeuteen ahdistuksen aiheuttamisesta homofobisella loukkauksella.

Kuka valehtelee?

Leipomo tyrmää miehen väitteet täysin. Eilen julkaistussa tiedotteessa leipomon edustaja kirjoittaa työntekijöiden pitävän Brownin väitteitä valheellisina. Nyt leipomo puolestaan aikoo haastaa Brownin oikeuteen.

Leipomossa uskotaan, että mies on ottanut kakun ulos pakkauksestaan, kuorruttanut fag-sanan siihen itse ja laittanut kakun takaisin pakettiin. Tämän uudelleenpakkaamisen aikana pakkauksen viivakoodit ovat vaihtaneet paikkaa, ja tästä leipomolla on todisteena valvontakameranauhoitus. Valvontakameravideolta näkyy, kuinka Brownin kakkupaketin viivakoodi skannataan paketin päältä, kun taas Brownin jakamalla videolla viivakoodit ovat pakkauksen sivulla ja pohjalla.

Valvontakameravideon ja NowThis -sivuston tilanteesta koostaman videon kommenteissa ihmiset ihmettelevät, miten Brown ei olisi huomannut ylimääräistä tekstiä ostaessaan kakkua. Valvontakameravideolla näkyy, kuinka Brown selvästi suuntaa katseensa kakkuun.

Erikoinen kiista on saanut paljon huomiota, sillä valvontakameravideota on katsottu Youtubesta jo yli miljoona kertaa. Alta voit katsoa NowThis -sivuston videon, jossa nähdään pätkiä myös Brownin alkuperäisvideosta:

Lue myös: Tutkimus: Sateenkaariperheiden lapset ovat yhtä hyvinvoivia ja terveitä kuin heterovanhempien lapset

Lähde: Refinery29

Kilpailut

Uusimmat