Kuva: Fotolia

Maailmanloppu edessä? Koira ja 9 muuta asiaa, jotka olisivat elintärkeitä sivilisaation tuhoutuessa

25.04.2016 20:00 - Rea Tallgren

Vaikka sitä ei välttämättä heti uskoisi, voisi pieni koirakin olla elintärkeä kumppani jos maailma loppuisi sellaisena kuin me sen tunnemme.

Varsinkin Amerikassa maailmanloppua odottavia ihmisiä on useita tuhansia ja moni heistä myös valmistautuu aivan tosissaan pahimpaan. Cracked-sivusto onkin kirjoittanut artikkelin, jossa se luettelee, mitä kaikkea ihmisillä olisi hyvä olla olemassa siltä varalta, että maailma loppuisi - ainakin sellaisena kuin me sen olemme oppineet tuntemaan. 

Maailmanlopulla jutussa viitataan esimerkiksi jonkinlaiseen maailmanlaajuiseen katastrofiin, joka tekisi esimerkiksi rahan merkityksettömäksi ja pakottaisi ihmiset selviämään ilman kauppoja, lääkäreitä ja sähköä.

Jutussa listataan muutamia sellaisia asioita, jotka jokaisen kotoa kannattaisi löytyä, jotta pahimmasta selviäisi hengissä. Etsimme listaan myös lisää tärkeitä asioita, joita on luetelty maailmanloppua odottavien ylläpitämiltä sivuilta.

Vaikka maailmanloppuun ei uskoisikaan, voi listasta tarkistaa pilke silmäkulmassa, montako kyseisestä asioista itse omistaisi ja kuinka todennäköisesti sen mukaan hengissä selviäisi. 

1. Hanskat

Jos lääkärinapua ei ole saatavilla, voi pienikin haava tai infektio koitua kohtaloksesi. Näinpä esimerkiksi puita pilkkoessasi (pysyäksesi lämpimänä) kannattaa ehdottomasti pitää huoli siitä, että et saa käsiisi tikkuja tai haavoja. 

2. Suurennuslasi

Jos et omaa metsämiehen taitoja, saat parhaiten tulen sytytettyä ohjaamalla auringonsäteet suurennuslasin kautta kuiviin puihin.

3. Hunaja

Tämä saattaa kuulostaa Cracked-sivuston mukaan hassulta, mutta hunaja on paitsi kaloririkasta myös hyvinsäilyvää ja siksi oivallinen valinta maailmanlopun varalle koottaviin ruokavarastoihin. 

4. Pyörällinen, iso roskisastia 

Jos vettä ei ole saatavilla, tarvitset puhtaan ja ison astian, jonne sadevesi voi kertyä. Mikäli vesivarastoa on pakko pystyä liikuttamaan paikasta toiseen, on hyvä, että astiassa on pyörät. 

5. Koira

Koira voi toki olla uskollinen kumppani ja pelote mahdollisten varkaiden varalle. Lisäksi se antaa lämpöä, kumppanuutta ja reagoi yleensä herkästi pieniinkin ääniin, joten se toimii myös herkkänä varoittimena kutsumattomien vierailijoiden varalta. 

6. Puukko

Kaikenlaiset työkalut ovat toivottavia jos oman ruokansa ja kenties myös sateensuojansa joutuu valmistamaan itse. Puukko on tehokas ja nopea apuväline moniin tilanteisiin ja lisäksi se toimii myös pelotteena kutsumattomien vieraiden varalle. 

7. Ruokaa

Parhaita ruokia eivät maailmanloppuun valmistautuvien mukaan olekaan kenties yllättäen ainoastaan säilykeruuat, ne kun saattavat painaa liikaa jos katastrofin tullessa pitää päästä liikkumaan paikasta toiseen nopeasti. Säilykkeistä suositellaan tonnikalaa sen terveysvaikutusten vuoksi. Lisäksi maailmanlopun odottajat suosivat riisiä, sillä se on kevyttä kantaa, mutta kalori- ja hiilihydraattirikasta. 

8. Ensiaputarvikkeet

Kuten jo alussa mainittiin, voi pienikin infektio koitua kohtaloksi, kun lääkärin apua ei ole saatavilla. Tämän takia onkin tärkeää, että ihmisellä on valmiina esimerkiksi desinfiointiaineita ja sidetarpeita, mikäli jonkinlainen vahinko pääsee tapahtumaan. 

9. Reseptilääkkeet

Jos yhteiskuntajärjestys romahtaa, ei omia reseptilääkkeitä saakaan enää apteekkiin sisään astelemalla. Onkin hyvä, jos niitä olisi itsellä jo valmiina riittämiin, jotta vaikeimpien aikojen yli selviäisi. 

10. Lämpimät varusteet

Varsinkin yöt voivat olla kylmiä ja tuolloin tulee elintärkeäksi se, että ruuminlämmön saa pidettyä yllä. Onkin tärkeää, että omistaa vaatteita, joilla selviää kylmissäkin olosuhteissa - ja omistaa niitä sen verran monta kerrastoa, että pystyy myös vaihtamaan kastuneet vaatteet kuiviin. 

Lue myös: Loppu ei tullutkaan! Maailmanlopun ennustukset, jotka menivät täysin mönkään

Lähteet: Secrets of Survival ja Cracked

Kilpailut

Uusimmat