Kuva: Fotolia

Norjalaismiehen hurja kauppa: Myi verkkotunnuksen yli miljoonalla eurolla

23.06.2016 18:45 - Joose Koskiranta

By.com on haluttu nettiosoite Kiinassa.

20 vuotta sitten Andé Eidskrem osti verkkotunnus by.com:in ja maksoi siitä 4 500 euron arvoisen summan. Miehen kaverit nauroivat hölmölle ostokselle - mutta eivät enää.

45-vuotias norjalainen nimittäin myi verkkotunnuksen kiinalaismiehelle kymmenellä miljoonalla Norjan kruunulla, joka vastaa yli miljoonaa euroa.  

Eidskrem kertoo verkkotunnusruletin olevan erittäin riskialtista peliä.

- Se on sisältänyt monta riskiä. Mutta se on ollut hauskaa - niin hyvässä kuin pahassakin, hän sanoo.

Verkkotunnuksia ostaessa kannattaa pitää huolta, ettei anna myyjälle liikaa tietoja.

- Kun soitin amerikkalaismiehelle, joka omisti verkkotunnuksen 90-luvulla, en halunnut kertoa hänelle mitä by tarkoitti norjaksi (kaupunki). Muuten uskon, että myyjä olisi nostanut hintaa huomattavasti. Kerroin sen vain olevan tulevan yritykseni lyhenne. 

Useita ostajia

Eidskremin verkkotunnus on saanut paljon huomiota vuosien varrella. Muun muassa useat öljy-yhtiöt ovat osoittaneet kiinnostustaan sitä kohtaan. 

Eidskrem ei ole ikinä käyttänyt verkkotunnusta mihinkään, sillä hän on pelännyt sen yhdistävän johonkin tiettyyn asiaan, jonka takia se olisi vaikeampi myydä. 

- Kiinassa by.com on erittäin suosittu tunnus. Siellä se on hyvä kirjainyhdistelmä. Kiinan kohentuneen taloustilanteen ansiosta useita tunnuksia on ostettu suurella summalla, hän sanoo.

Lue myös: Kuukautisista rangaistaan maailmalla: Yksin hökkeliin asumaan, maidonjuonti kielletty...

Lähde: Ekstra Bladet

Kilpailut

Uusimmat