Kuva: Fotolia

Oletko todellisuudessa luova nero? 8 merkkiä paljastaa

22.07.2016 11:15 - Iiro Myllymäki

Viihdytkö hyvin omissa oloissasi ja omistatko aikaa haaveilulle? Sinussa saattaa piillä paljon luovuutta.

On olemassa tiettyjä tapoja, jotka sekä kertovat luovasta luonteesta että lisäävät ihmisen luovuutta. Lifehack-sivusto listasi kahdeksan tällaista tapaa, jotka saattavat kertoa, että pohjimmiltaan sinussa on potentiaalia olla luova nero:


1. Havainnoit itseäsi
Kun tunnet itsesi, pystyt kääntämään omat kokemukset ja tunteet luovaksi tekemiseksi. Itsensä havainnoiminen onkin hyvä lähtökohta luovuuden vapauttamiselle.


2. Aktivoit tekemisilläsi sekä oikeaa että vasenta aivopuoliskoa
Kun osaat yhdistää oikean aivopuoliskon mielikuvitusta ja intuitiivisuutta ja vasemman puoliskon rationaalisuutta ja analyyttisyyttä tekemisissäsi, lopputuloksena on luultavasti jotakin luovaa. Esimerkiksi kirjoittaminen on hyvä tapa aktivoida molempia aivopuoliskoja yhtä aikaa.


3. Viihdyt yksin
Yksin vietetty aika on tärkeää listan ensimmäistä kohtaa, itsensä havainnointia, ajatellen. Yksin ollessaan voi myös vapauttaa luovuuttaan ja kehittää itseään esimerkiksi soittamalla jotakin soitinta, kirjoittamalla tai maalaamalla.


4. Muutat mielipiteitäsi
Jos huomaat ajattelutapasi muuttuvan jonkin asian suhteen täysin, se voi olla merkki luovuudesta. Luovat ihmiset pystyvät näkemään asiat monista eri näkökulmista ja ovat empaattisia.


5. Haluat oppia monista asioista erikoistumisen sijaan
Halu oppia uutta monista eri asioista edistää luovuutta. Erikoistumiseen usein kannustetaan nykypäivän työelämässä, mutta monien aihekokonaisuuksien hallitseminen kertoo luovasta ja uteliaasta mielestä.


6. Et halua vetää nopeita johtopäätöksiä
Jos haluat tutkia asioita monista eri näkökulmista ennen kuin teet lopullisen päätöksen, saatat olla keskimääräistä luovempi.


7. Omistat aikaa haaveilulle
Omiin ajatuksiin uppoutumista ja haaveilemista ei välttämättä katsota hyvällä tai koeta kovin tulokselliseksi toiminnaksi. Taipumus tällaiseen käytökseen kuitenkin kertoo luovasta ja mielikuvituksellisesta mielestä.


8. Luet paljon
Lukeminen ruokkii luovuutta ja kehittää mielikuvitusta. Lukeminen on myös edellytys listan viidennen kohdan toteutumiselle, eli moniin eri aihealueisiin tutustumiselle ja niistä oppimiselle.

Lue myös: Lisää luovuutta elämääsi - 4 helppoa tapaa

Lähde: Lifehack

Kilpailut

Uusimmat