Osallistuitko venearvontaan Facebookissa? Vahva huijausepäily!

09.08.2016 18:30 - Mikko Räsänen

Facebookissa leviää arvonta, jossa voittajalle luvataan palkinnoksi yli 20 000 euron arvoinen moottorivene.

Tällä viikolla sadat suomalaiset ovat osallistuneet Facebookissa leviävään arvontaan, jossa palkintona on moottorivene. Arvonta on Tuhansien järvien maa -nimisessä Facebook-ryhmässä. Voice.fi:n toimitus perehtyi arvontaan ja huomasi sen ympärillä on kuitenkin sellaisia epäselvyyksiä, jotka saavat sen haiskahtamaan huijaukselta.

Tässä johtolankoja:

1. Tuhansien järvien maa -sivustolla ei näytä olleen mitään toimintaa ennen tämän arvonnan järjestämistä. Se on tyypillinen piirre huijaussivustoille. Ne on perustettu nopeasti, eikä sivustoilla ole kuukausien tai vuosien toimintaa, joka todistaisi, että niillä todella on pitkäkestoista ja oikeaa toimintaa

2. Arpajaisilmoituksessa julkaistu kuva veneestä on otettu Nettivene-sivustolta, jolla myydään veneitä. Todellisuudessa kuvan vene on myynnissä oululaisessa liikkeessä. Myynti-ilmoituksen voi nähdä täällä.

3. Sivustolla ei ole minkäänlaisia tietoja sen omistajasta tai kilpailun todellisesta järjestäjästä, eikä mitään yhteystietoja sivuston pyörittäjille.

4. Kun Voice.fi:n toimittaja kävi Tuhansien järvien maa -ryhmässä ihmettelemässä julkisella viestillä, miksi palkintoveneen kuva on todellisuudesta nettikaupan sivuilta, poistettiin tuo kommentti hetkessä. Sen jälkeen sivusto myös esti toimittajan pääsyn kommentoimaan päivityksiä.

Tämän kaltaisia Facebook-kilpailuja tulee vastaan ajoittain. Monesti ne ovatkin huijauksia, joiden todellinen tarkoitus on vain koota ihmisten yhteystietoja ja sitten lähettää heille mainospostia.

Koska niin monet Facebookin kilpailusivut ovat huijausta, on Voice.fi nykyään mukana Onnenmaa-yhteisössä, joka on Suomen suosituimpien Radiokanavien ja online-sivustojen yhteinen kilpailusivusto, jossa kaikki kilpailut ja palkinnot ovat taatusti todellisia. Liity Onnenmaahan täällä.

Kilpailut

Uusimmat