Kuva: Fotolia

Ruoan säilöntä mullistuu - syötävää tuorekelmua odotetaan markkinoille 3 vuoden kuluessa

22.08.2016 15:15 - Iiro Myllymäki

Syötävän tuorekelmun luvataan olevan 500 kertaa muovista kelmua parempi ruoan pitämisessä tuoreena.

Muoviroskan välttäminen on osa ekologista elämäntapaa. Pian muoviset tuorekelmut saattavat saada biohajoavan ja jopa syötävän vastineen. Tieteilijät ovat nimittäin kehitelleet syömäkelpoista tuorekelmua, joka on tehty maitoproteiinista. 

Metro-sivusto kertoo, että syötävä tuorekelmu olisi peräti 500 kertaa normaalia kelmua parempi pitämään hapen loitolla ruoasta. Asiasta kertoo tutkimuksen johtaja Peggy Tomasula Yhdysvaltain maatalousministeriöstä. Arvellaan, että syötävä kelmu voisi olla markkinoilla jo kolmen vuoden kuluessa.

Jotta kelmu olisi syötävää, siihen lisättäisiin aromeja. Toinen tutkija Laetitia Bonnaillie kertoo, että kelmuun on mahdollista lisätä myös vitamiineja ja probiootteja. Tutkijat esittelevät keksintöään tänään 252nd National Meeting & Exposition of the American Chemical Society -tapahtumassa.

Lue myös: Käytä kangaskassia ja suosi kasvisruokaa - 10 vinkkiä energian säästämiseen

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat