Kuva: Fotolia

Kahvi loppuu maailmasta - tutkijat selvittivät tarkan vuoden

31.08.2016 18:15 - Tiina Svensk

2080-luvulla emme pääse enää aloittamaan aamuamme kupillisella kuumaa - ainakaan, jos ilmasto lämpenee samaan tahtiin.

Kahvin loppumisesta on uutisoitu ennenkin, mutta nyt tutkijat ovat selvittäneet tarkan vuoden, jolloin kupillista kuumaa ei ole enää mahdollista nauttia. Elite Dailyn artikkelin mukaan kahvin tulevaisuus näyttää huonolta etenkin, jos ilmastonmuutos jatkuu samaa vauhtia.

Syynä ilmastonmuutos

Climate Institute of Australia kertoo, että vuoteen 2080 mennessä kahvin tuotanto muuttuu mahdottomaksi. Syynä on ilmastonmuutos, joka aiheuttaa esimerkiksi nopeaa lämpötilan nousua, tulvia ja rankkasateita. Tällaiset ilmiöt vaivaavat etenkin maita, missä kahvia viljellään eniten.

Keski- ja Etelä-Amerikan kahvintuotanto ongelmat eivät pääty ainoastaan haasteisiin sään kanssa. Myös erilaiset taudit ja sienet vaikuttavat kahvintuotantoon. Elite Dailyn mukaan myös kahvia myyvät firmat ovat huolissaan tulevaisuudenkuvistaan.

Jo pienet muutokset vaikuttavat

Kahvikulttuuri on vahva ympäri maailmaa, ja kulutamme kahvia huimat määrät päivittäin: Business Insiderin mukaan maailmassa juodaan 2,25 miljardia kuppia kahvia joka päivä. Kyseessä on siis valtava bisnes, joten ei ole ihme, että myös kansainväliset firmat ja yhtiöt ovat ilmaisseet huolensa.

Mario Cerutti on osakkaana luomukahvituotannossa, ja hän ilmaisikin huolensa ilmastonmuutoksesta Business Insiderille. Hänen mukaansa jo puolikkaan asteen nousu lämpötilassa voi tehdä tietyn kahvinviljelyalueen käyttökelvottomaksi.

- Ilmastonmuutos ei ole enää tulevaisuudessa, se on nykyhetkessä.

Lue myös: Juotko kahvia väsymykseen? Tulet vain entistä kiukkuisemmaksi

Lähde: Elite Daily, Business Insider

Kilpailut

Uusimmat