Kuva: Fotolia

Lentoyhtiö hämmentää netissä - antaa rasistisia neuvoja matkustajille

08.09.2016 10:15 - Mika Parikka

Air China neuvoo kyseenalaisin keinoin Lontooseen matkustavia asiakkaitaan.

Lontooseen matkustaessa on hyvä ottaa vastaan neuvoja, jotta matka onnistuisi mahdollisimman hyvin ja turvallisesti. Tämän tietää myös Kiinan ehkäpä tunnetuin lentoyhtiö Air China. Yhtiö meni kuitenkin liian pitkälle antaessaan turvallisuusohjeita Lontooseen matkustaville asiakkailleen. Netissä leviää kuva, joka on saanut monet raivostumaan täysin ymmärrettävistä syistä.

Otsikolla "Neuvoja Air Chinalta" annetut neuvot Lontoon matkustajille menevät seuraavasti:

"Lontoo on yleisesti turvallinen paikka matkustaa, mutta alueilla joissa asuu intialaisia, pakistanilaisia tai tummiaihoisia kannattaa olla varuillaan. Neuvomme, etteivät turistit menisivät niille alueille yksin iltaisin ja naisilla olisi hyvä olla matkakumppani mukana matkustaessa."

Kuvan kyseenalaisista neuvoista on ottanut CNBC:n toimittaja Haze Fan, joka twiittasi sen Lontoon pormestarille Sadiq Khanille. Nainen tiedustelee miten Khan kokee nämä neuvot, mutta toistaiseksi tämä ei ole vastannut kysymykseen.

Jotkut epäilevät, että kyseessä on käännösvirhe ja silkka vahinko. Alla Hazen twiitti, joka lähti leviämään nopeasti internetissä:

Lähde: The Lad Bible

Lue myös: Vetoketjussasi lukee 90 prosentin varmuudella YKK - kirjainyhdistelmään yksinkertainen selitys

Kilpailut

Uusimmat