Kuva: Fotolia

"Tuleeko sille kuukautiset?" Naisille valmistettiin oma auto ja nettikansa aloitti piikittelyn

18.09.2016 09:15 - Iiro Myllymäki

Seat ja Cosmopolitan saavat kritiikkiä uudesta "modernille naiselle" suunnitellusta autosta.

Seat on valmistanut yhdessä Cosmopolitan-lehden kanssa erityisesti naisille suunnitellun auton. Seat Mii by Cosmopolitan -niminen auto on Seatin mukaan ”täydellinen auto itsevarmalle, itsenäiselle ja aktiiviselle nuorelle naiselle”.

Seatin markkinointijohtaja Susanne Franz puolestaan kuvailee autoa automerkin ”feminiinisimmäksi autoksi”, joka on ”tribuutti modernille naiselle”. Autosta julkaistun lehdistötiedotteen mukaan auto on ”ketterä, jännittävä ajaa ja helppo parkkeerata”.

Auto on muokattu versio Seatin Mii-mallin autoista. Uusi, naisellinen versio eroaa näistä muista autoista muun muassa verhoilullaan ja etuvalojen muotoilulla.

Piikitteleviä kommentteja

Netissä ihmiset eivät ole katsoneet hyvällä sitä, että naisille on koettu tarpeelliseksi suunnitella oma autonsa. Monet kommentoijat ihmettelevät, eivätkö kaikki autot ole yhtä lailla naisille soveltuvia. Eräs Twitter-käyttäjä tarttui Seatin kommenttiin auton feminiinisyydestä: ”Ai millä tavalla? Tuleeko sille kuukautiset?” Yksi puolestaan kehotti yrityksiä varautumaan ”PR-painajaiseen”. Yksi kommentoija kysyy, "onko ratti tarpeeksi pieni heiveröisille käsilleni".

Jotkut ovat Twitterissä verranneet naisille suunniteltua autoa naisille suunniteltuihin kyniin. Vuonna 2012 Bic-kynävalmistaja lanseerasi ”Pens for her” -kynät ja sai tästä hyvästä paljon kritiikkiä nettikommenteissa.

Lue myös: Mainos hiihtokeskuksessa herätti someraivon - kyseenalaisti naisten hiihtotaidon

Lähteet: Metro, Telegraph

Kilpailut

Uusimmat