Kuva: Fotolia

Nuori nainen luuli aivokalvontulehdusta krapulaksi - vaipui koomaan ja kuoli

20.09.2016 17:45 - Senja Rapila

21-vuotiaan Jennifer Grayn äiti on kertonut traagisen tarinan Metro-lehdelle, jotta muut osaisivat tunnistaa vakavat oireet ajoissa.

Jennifer Gray, 21, oli vuoden alussa ystäviensä kanssa ulkona juhlimassa, kun huono olo yllätti hänet. Levottoman päänsäryn vuoksi hän lähti lopulta kotiin lepäämään. Seuraavana aamuna hän kuitenkin tunsi olonsa vieläkin yhtä huonoksi. Hänellä oli kipeitä kohtia kropassaan, mutta Gray oletti niiden olevan vain krapulan oireita.

Vain 24 tuntia tämän jälkeen nuori nainen vaipui koomaan ja menehtyi myöhemmin. Sairaalassa lääkärit totesivat, että hänellä oli aivokalvontulehdus.

Jenniferin vanhemmat ovat nyt ottaneet asiakseen levittää tietoutta aivokalvontulehduksesta ja ovat keränneet viimeisten viiden kuukauden aikana noin 11 600 euroa aivokalvontulehduksen tutkimusrahastoon.

Kaikki alkoi flunssan oireista

Kaikki alkoi huhtikuussa, kun Jennifer vilustui. Hänen kurkkunsa kipeytyi ja hän yski jatkuvasti. Silti hän jatkoi koulussa käyntiä normaalisti.

- Hänen oireensa olivat epätavallisia. Hänellä ei ollut ihottumaa. Kun hän soitti hätäkeskukseen, se oli yksi niistä kysymyksistä, mitä häneltä kysyttiin, Grayn äiti Edwina on kertonut Metro-lehdelle.

- Kun hänet vietiin myöhemmin päivystykseen, lääkäri uskoi hänen vilustuneen.

Huhtikuun puolessa välissä Jennifer kuitenkin vajosi koomaan ja menehtyi. Nuoren naisen sairaus oli edennyt poikkeuksellisen nopeasti, joka sai jopa sairaalan henkilökunnan hämmästelemään.

- Sairaalassa sanottiin, että he eivät olleet nähneet sairauden etenevän noin nopeasti kenelläkään muulla kun Jenniferillä. Hän tuli sairaalaan epämääräisten oireiden kanssa ja tuntien päästä hän oli jo kuollut.

Lähde: Metro

Lue myös: IL: Järkyttävä tragedia suomalaiselokuvan kuvauksissa - avustaja kuoli saamiinsa vammoihin

Kilpailut

Uusimmat