Kuva: Youtube

Snapchat muutti nimensä ja teki yllättävän julkistuksen - mullistaako videokuvaamisen?

24.09.2016 13:15 - Iiro Myllymäki

Nykyään pelkällä Snap-nimellä kutsuttava yritys julkaisee videokuvaa tallentavat aurinkolasit.

Snapchat tunnetaan kuvien ja videoiden jakamiseen keskittyneenä sosiaalisen median kanavana. Nyt Snapchatissa puhaltavat muutoksen tuulet. Snapchat on vaihtanut yritysnimensä pelkkään Snap-muotoon, ja se on myös julkistanut uudistuksen, jolla se kurottaa älypuhelimien ulkopuolelle.

Forbes kirjoittaa, että Snap julkaisee tänä syksynä videokuvaa kuvaavat aurinkolasit. Laseista käytetään nimeä Snapchat Spectacles, ja ne maksavat arviolta noin 115 euroa. Lasit nauhoittavat videota kerrallaan kymmenen sekuntia, ja niiden kuvaama materiaali pyrkii jäljittelemään ihmiskatsetta. Videot pystyy siirtämään älypuhelimiin ja sitä kautta jakamaan ystäville.

Ei ensimmäiset laatuaan

Snapin perustaja Evan Spiegel kertoo testanneensa lasien prototyyppiä jo vuonna 2015 metsäretkellä.

- Kun katsoin nauhoitetun materiaalin jälkeenpäin, pystyin näkemään omat muistoni omilla silmilläni. Se oli uskomatonta. Sen lähemmäs ei pääse sitä tunnetta, että olisi uudelleen paikan päällä, Spiegel kertoo.

Samankaltaisia kameroita on ollut markkinoilla aiemminkin. Monesti niiden suosio on kaatunut yksityisyydensuojan kysymyksiin, eli siihen, saako muita ihmisiä kuvata ilman heidän suostumustaan. Esimerkiksi Google on aiemmin julkaissut omat Google Glass -silmälasinsa.

Katso alta Snapchat Spectacles -lasien esittelyvideo:

Lue myös: Näkyykö Snapchat-kontaktisi vieressä joku emoji? Katso, mitä ne tarkoittavat

Lähde: Forbes

Kilpailut

Uusimmat