Rantakivet hehkuvat sinistä valoa - katso kuvat ja hämmästy luonnon kauneudesta

25.09.2016 22:15 - Iiro Myllymäki

Japanissa pienenpienet äyriäiset tuottavat hehkuvaa valoa kohdatessaan veden.

Suomen luonto on kaunis ja ihmeellinen, mutta sinisenä hehkuvia pikkuisia äyriäisiä täältä ei löydy. Sen sijaan Japanissa sellaisia on, ja nyt ne on ikuistettu suorastaan maagisiin kuviin.

Nämä äyriäiset tunnetaan nimellä Vargula Hilgendorfi, ja niiden mitta on noin kolme millimetriä. Lajia kutsutaan myös ”meritulikärpäsiksi” niiden hehkuvuuden vuoksi. Laji on yksi kolmesta bioluminoivasta eliöstä Japanissa. Ne saavat sinisen hehkun aina, kun ne ovat yhteydessä veden kanssa. Öisin nämä eliöt tulevat merestä rantaan syömään.

Tdub Photo -valokuvausyrityksen kuvaajat ovat ikuistaneet näitä luonnon ihmeitä rannalla valokuvasarjaansa. Metro-sivusto kirjoittaa, että kuvaajat siirsivät äyriäiset hellävaraisesti vedestä rantakiville yöllä. Kuvausten jälkeen kuvaajat siirsivät meritulikärpäset takaisin veteen.

Lopputuloksena syntynyt kuvasarja on nimeltään The Weeping Stones, sillä kuvien kivet näyttävät itkevän hehkuvia kyyneleitä. Kuvien suorastaan yliluonnollinen kauneus pistää ihmettelemään luonnon moninaisuutta ja haluamaan todistaa tämän luonnon ihmeen omin silmin.

Lue myös: Upeat luontokuvat Suomesta: Sudet puolustivat reviiriään tunkeilevilta karhuilta

Lähde: Metro

Uusimmat