Nauttisitko sinä kahvisi jäätelövohvelista? Katso kuvat uudesta herkullisesta trendistä

04.10.2016 13:45 - Elisa Jalasjoki

Perinteisestä aamukahvihetkestäkin voi tehdä todellisen nautinnon.

Instagram levittää useita uusia trendejä eteenpäin: nyt myös yhden kahvinjuojille. Siinä aamulatte nautitaan jäätelövohvelista tehdystä kupista, joka on kuorrutettu esimerkiksi suklaalla ja pähkinöillä tai värikkäillä strösseleillä. 

Uutta trendiä on kutsuttu myös leikkisästi "aikapommiksi", sillä se luo omat haasteensa kahvin juontiin siten, että kahvi on juotava noin neljässä minuutissa ennen kuin vohveli alkaa murtua. On siis oltava nopea, ellei halua työpaikalle ehtiessään huomata olevansa täysin kahvin peitossa. Onneksi kupista jää kuitenkin käteen pientä syötävää: itse vohveli. 

Jos vohvelikuppikahvia haluaa tehdä itse kotona, on huomioitava muutama asia. Kuppiin ei voi käyttää ohuita jäätelövohveleita, vaan aitoja ja paksuja perinteisiä vohveleita, jotka kestävät kuuman nesteen paremmin sisällään. 

On hieman epäselvää mistä trendi on lähtenyt liikkeelle, mutta pieni etelä-afrikkalainen kahvila The Grind Coffee on nimennyt juoman jo omaksi nimikkotuotteekseen. Koko juttu on kuitenkin tehty sosiaalista mediaa varten. Barista juoman takaa toteaa, että halusi sekoittaa internetin rakkauden kahviin ja sosiaalisen mediaan. 

Onnistui, sillä nyt juomasta on tullut nopeasti leviä trendi Instagramissa. 

Kiireisille aamuihmisille trendi on varmasti kaikessa söpöydessään myös hyödyllinen, mutta tavallisemmat meistä taitavat kuitenkin pitäytyä edelleen ihan tavallisessa kahvikupissa.

Lue myös: Miten suomalaiset herkuttelevat lauantaisin? Tutkimus selvitti

Lähde: Independent

Kilpailut

Uusimmat