Kuva: Fotolia

Instagramiin jälleen uusi ominaisuus - helpottaa avun hakemista

18.10.2016 16:30 - Elisa Jalasjoki

Kuvapalvelu kehittää applikaatiotaan jatkuvasti.

Instagram aikoo julkaista sovellukseensa uuden ominaisuuden, jonka tavoitteena on tehdä avun hakemisesta entistä helpompaa.

Tulevan päivityksen myötä käyttäjillä on mahdollisuus raportoida huolta herättävistä julkaisuista Instagramin ylläpidolle. Ominaisuus sallisi käyttäjien "liputtaa" ne julkaisut, jotka vaikuttavat siltä, että ne voisivat aiheuttaa itsetuhoisuutta tai harmia kuvan julkaisijalle. 

Raportoinnin jälkeen Instagram selvittää, kuka kuvan on julkaissut ja ottaa tähän yhteyttä saatetekstillä, joka kuuluu näin: "Joku on nähnyt julkaisusi ja ajatteli, että saatat käydä läpi vaikeita aikoja. Jos tarvitset tukea, me haluaisimme auttaa" .

Instagramin ehdottamat vaihtoehdot on jaettu kolmeen eri kategoriaan:

1. Puhu ystävälle - jollekulle jonka tunnet ja kehen luotat

2. Ota yhteys apupuhelimeen

3. Neuvot ja tuki

Yksi tärkein asia uudessa ominaisuudessa on se, että raportoinnin voi toteuttaa täysin anonyymisti, jolloin esimerkiksi ystävyyssuhteet eivät asetu raportoinnin tielle. 

Instagram on käyttänyt uuden ominaisuuden luomisessa apuna muun muassa Kansallista syömishäiriösäätiötä ja Kansallista itsemurhan ennaltaehkäisy -puhelinta. Aiemmin on uutisoitu myös applikaatioon tulevasta päivityksestä, joka mahdollistaisi omien kuvien kommenttien suodattamisen tai kommentointimahdollisuuden poistamisen kokonaan.

Instagram on ilmoittanut julkaisevansa uudistuksen kansallisena Body confidence - päivänä.  

Lähde: Glamour

Lue myös: Suosittu Instagram-tili sulattaa koiraihmisten sydämet - hauvat odottamassa omistajiaan

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat