Kuva: AOP

Sykähdyttävä valkoinen sateenkaari ikuistettiin Skotlannissa - vuoden luontokuva?

23.11.2016 13:15 - Mika Parikka

Sateenkaaren on nähnyt luultavasti jokainen maapallolla tallustava, mutta valkoinen sateenkaari eli sumukaari on harvinaisempaa sorttia.

Länsi-Skotlannissa Ronnoch Moorissa seikkaillut valokuvaaja Melvin Nicholson ikuisti jotain, jota jokainen pulliainen ei pääse todistamaan. Ilmiön nimi on englanniksi fog bow, eli sumukaari.

"Sumukaari on väritön sateenkaari, joka koostuu pienen pienistä vesipisaroista, jotka aiheuttavat sumua. Se on uskomaton asia todistaa, ja sen voi nähdä vain, jos aurinko on takanasi, kun katsot sitä", Nicholson kuvailee näkemäänsä.

Kaari sattui ilmestymään vieläpä yksinäisen puun yläpuolelle, joka teki näystä normaalia eeppisemmän. Näky on sen verran harvinainen, ettei olisi ihme, jos se voittaisi vuoden luontokuva-palkinnon. 

Sumukaaret ja sateenkaaret ovat hyvin samankaltaisia, mutta sumukaari ilmestyy sumun aikaan siinä missä sateenkaari sateen aikana. Sumukaaren pienempien vesipisaroiden takia sillä on paljon heikommat värit kuin sateenkaarella. Tämän takia se näyttää ihmisen silmään valkoiselta.

Katso kuva Nicholsonin uskomattomasta kuvasta alta:

Lähde: Indy100

Lue myös: Luonnon erikoisuuksia: Australialainen anuskala tekee kotinsa peräreikään

Lue myös: Vuoden hauskimmat luontokuvat valittiin - katso upeat otokset, jotka saavat hymyilemään

Lue myös: Nelinkertainen sateenkaari tallentui kameralle – katso uskomaton kuva

Kilpailut

Uusimmat