30 naista riisui itsensä alastomaksi protestina Facebookin sensuurille - katso

10.12.2016 20:15 - Iiro Myllymäki

Trina Cary sai viikon käyttökiellon Facebookilta alastonkuvansa takia ja päätti reagoida isoilla alastonkuvauksilla.

Valokuvaaja Trina Cary on useampaan otteeseen joutunut Facebookin tiukan kuvasensuurin uhriksi. Nainen latasi ensimmäisen alastonkuvansa Facebookiin viime vuonna ja sai sen ansiosta paljon tykkäyksiä, kommentteja ja uusia seuraajia. Cary tunsi olonsa inspiroituneeksi ja vapautuneeksi.

- Se oli juuri sitä, mitä minun kuuluikin tehdä. Paljastaa kaikki maailmalle. Näyttää sieluni muille, jotta voin auttaa muita, Cary kertoo Metro.co.uk-sivustolle.

Cary sensuroi alastonkuvansa huolellisesti, jotta ne eivät loukkaisi Facebookin käyttäjäehtoja. Silti kuvista raportoitiin kerta toisensa jälkeen Facebookille. Viime viikolla nainen latasi uuden alastonkuvan itsestään.

Kuvassa hän poseeraa kädet rintojensa peittona ja alapää kuvankäsittelyllä tummennettuna, jotta mitään Facebookin sääntöjen vastaista ei kuvassa näkyisi. 

Silti kymmenen minuutin sisällä kuvasta raportoitiin Facebookille, ja lopputuloksena Cary sai viikon käyttökiellon Facebookilta ”epäsopivan sisällön” takia. Käyttökielto hankaloitti naisen valokuvaajantyötä, kun hän ei pystynyt olemaan yhteydessä asiakkaisiinsa. Alta voit katsoa alastonkuvasta vielä ensimmäistä versiota sensuroidumman version, jonka nainen latasi palveluun käyttökiellon loputtua:

30 naisen alastonkuvaukset

Nainen tuohtui Facebookin perustelemattomasta sensuurista ja järjesti suuret alastonkuvaukset protestina Facebookin käytännöille. Valokuvaajanainen kutsui Facebookissa naisia alastonkuvauksiin, ja sai mukaansa 30 naista.

Cary päätti viedä naiset Kanadan karun luonnon keskelle. Kuvauksissa naiset olivat täysin alasti lukuun ottamatta ”sensuroitu”-teippauksia rintojen ja alapään kohdalla.

- Naiset saapuivat paikalle vapisten ja hermostuneina tuntematta toinen toisiaan, mutta kymmenessä minuutissa heistä oli jo tullut parhaita ystäviä. He auttoivat toisiaan teippaamisessa ja vaihtoivat kohteliaisuuksia. Ilmassa ei ollut tuomitsemista eikä pelkoa, vaan ainoastaan rohkeutta, voimaantumista ja iloa.

Katso alta valokuvaussession satoa:

Lue myös: Spaissaritähti Mel B, 41, jakoi itsestään sensuellin alastonkuvan - katso

Lähde: Metro.co.uk

Kilpailut

Uusimmat