Kuva: AOP

Selitys Titanic-elokuvan puhututtaneelle kohtaukselle leviää: "Jackin paras vaihtoehto oli..."

31.01.2017 18:15 - Senni Loikala

Miksei Rose tehnyt tilaa Jackille, jotta myös tämä olisi voinut pelastua jääkylmästä vedestä? Titanicin ohjaaja kertoo vastauksen.

Monia Titanic-elokuvan faneja on ihmetyttänyt vuosien ajan surullinen kohtaus, jossa Leonardo DiCaprion esittämä Jack vajoaa meren syvyyksiin, kun taas Kate Winsletin esittämä Rose pelastautuu pysyttelemällä kelluvan oven päällä.

Ihmisiä on hämmentänyt kohtauksessa se, ettei Rose tehnyt tilaa Jackille, jotta tämäkin pääsisi jääkylmästä vedestä turvaan oven päälle. Nyt Titanicin ohjaaja James Cameron perustelee The Daily Beast -sivustolle, miksi Jackin kohtalo oli niin traaginen.

- Katsokaas, se on hyvin yksinkertaista: luet sivun 147 käsikirjoituksesta ja siinä sanotaan näin: ”Jack laskeutuu lautalta alas ja antaa paikkansa Roselle, jotta tämä voisi selviytyä”, Cameron tuumaa.

- Käsikirjoitus sanoo, että Jackin täytyy kuolla. Ehkä me mokasimme. Oven olisi pitänyt olla hieman pienempi. Mutta tyypin piti upota.

Jääkylmässä vedessä mikään ei olisi auttanut

Aiemmin esimerkiksi amerikkalaisessa Myytinmurtajat-televisiosarjassa esiteltiin, miten Jack olisi onnistunut pelastautumaan jääkylmästä vedestä.

- Myytinmurtajissa sinua pyydetään riisumaan omat ja vastapuolen pelastusliivit, uimaan lautan alapuolelle ja kiinnittämään liivit siihen niin huolellisesti, etteivät ne irtoa parin minuutin kuluttua - ja tämä tarkoittaa, että olet jääkylmän veden alla sitomassa liivejä kiinni lauttaan. Vesi on niin kylmää, että se vie hengen 5-10 minuutissa, joten siinä vaiheessa, kun olisit tulossa takaisin pinnalle, olisit jo kuollut. Ei se toimisi, Cameron pohtii.

Ohjaaja vakuuttaa, että Jackin pysytteleminen osittain vedessä oli Jackin kannalta "toivorikkain" ratkaisu, vaikka se ei lopulta hänen henkeään pelastanutkaan.

- Jackin paras vaihtoehto oli pitää yläkroppaansa pois vedestä ja toivoa, että hänet oltaisiin nostettu turvaan jostakin aluksesta ennen kuin hän kuolisi.

Lue myös: Pelottavan looginen teoria Titanic-elokuvasta leviää netissä: "Jack ei ollut oikeasti olemassa"

Lue myös: Titanicin uppoamisesta uusi teoria - ei johtunut jäävuoreen törmäämisestä!

Lähde: The Daily Beast

Kilpailut

Uusimmat