Kuva: Fotolia

Viinanhakureissut Viroon ovat pian historiaa? Hintoja uhkaa jättikorotus

24.02.2017 08:34 - Senni Loikala

"Kaljaturismi" Viroon edullisten hintojen perässä saattaa hiipua, mikäli Virossa astuu voimaan poikkeuksellisen suuri veronkorotus.

Olvi Oyj:n toimitusjohtaja Lasse Aho muistuttaa tuoreessa vuosikatsauksessaan, että Virossa myytävien mietojen alkoholijuomien hinnat saattavat pompata rajusti heinäkuusta 2017 alkaen. Näin tapahtuisi, jos Viron hallituksen suunnittelema poikkeuksellisen suuri veronkorotus toteutuu.

Ahon mukaan mahdollisella muutoksella saattaa olla vaikutuksia myös suomalaisten ostotottumuksiin. Hän pitää mahdollisena, että kaupankäynti voisi lopulta painottua Virosta takaisin Suomeen sekä Viron ja Latvian väliseen rajakauppaan.

Baltian vuoden 2017 kehitykseen voi vaikuttaa Viroon suunniteltu poikkeuksellisen suuri lisäkorotus mietojen alkoholijuomien valmisteveroihin 1.7.2017 alkaen. Toteutuessaan muutos johtanee kaupankäynnin osittaiseen siirtymiseen Viron ja Latvian väliseen rajakauppaan ja myös Viron satama- ja laivakaupan pienenemisen kautta takaisin Virosta Suomeen”, Aho kirjoittaa.

Ilta-Sanomat uutisoi marraskuussa, että Viron hallitus aikoo nostaa oluen verotusta 160 prosenttia vuoteen 2020 mennessä. Lisäksi Viron valtiovarainministeriön edustaja Dmitri Jegorov arvioi tuolloin STT:lle, että 24 tölkkiä sisältävän olutlavan hinta voi nousta pian noin 11 eurosta jopa 18 euroon. Heinäkuussa 2017 vero nousisi 65 prosenttia nykyisestä.

Lue myös: 7 asiaa, jotka saavat alkoholin nousemaan nopeammin päähän - varo näitä

Lue myös: Milloin saa ja ei saa juoda alkoholia? Lue yllättävät faktat

Lue myös: Alkoholin käytön vähentäminen kannattaa – tuo mukanaan lukuisia terveyshyötyjä

Lähde: Olvi Oyj ja Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat