Kuva: Fotolia

Älykondomi mittaa, kuinka hyvä mies on sängyssä - tiedot voi lähettää myös ystäville

03.03.2017 17:15 - Erica Alaluusua

Halutessaan kondomin keräämät tiedot voidaan välittää myös ystäville.

Britannialainen yritys on luonut kondomin, joka arvioi miehen petisuorituksen. Kondomi selvittää yhdynnän keston, kulutetut kalorit sekä työntöjen määrän ja nopeuden. Se mittaa myös naispuolisen petikumppanin tiukkuuden sekä kerää tietoa käytetyistä seksiasennoista viikoittain, kuukausittain ja vuosittain. Kondomi tunnistaa myös sukupuoliteitse tarttuvat taudit, kuten klamydian ja syfiliksen. 

- Emme pelkästään luoneet maailman ensimmäistä älykondomia, joka mittaa jokaisen petisuorituksen osa-alueen. Voin ylpeänä vahvistaa, että sen sisään rakennettiin osoittajat, jotka varoittavat potentiaalisista sukupuolitaudeista, kondomin pääsuunnittelija Adam Leverson kertoo.

Kondomi toimii mikrosirulla sekä bluetooth-teknologialla, ja lähettää tiedon älypuhelimen sovellukseen. Halutessaan käyttäjä voi jakaa kerätyn tiedon ystävilleen ja jopa maailmalle. Yritys kuitenkin kertoo pitävänsä tiedot anonyymeinä, joten vahingossa tietojen ei pitäisi levitä eteenpäin. 

Britanniassa tuote on saanut innokkaan vastaanoton, ja sitä on tilattu etukäteen jo 96 000 kappaletta. Amerikassa on aikaisemmin kehitetty samankaltainen tuote, joka ei ole päässyt toistaiseksi markkinoille rahoituksen puutteen vuoksi.

Lue myös: Mullistava keksintö seksitautien havaitsemiseen: Kondomi vaihtaa väriä jos toisella on tauti!

Lähde: The Sun

Kilpailut

Uusimmat