Kuva: Fotolia

Nuori nainen kyseli hakemansa työpaikan palkasta - vastaus järkyttää

16.03.2017 08:15 - Rea Tallgren / rea.tallgren@bauermedia.fi

Vastauksessa tehtiin selväksi, että palkasta kyseleminen oli täysin sopimatonta.

Kanadalainen Taylor Byrnes oli hakenut paikkaa paikalliselta ruokatoimittajalta. Byrnesin ensimmäinen haastattelu oli mennyt hyvin, joten hän sai kutsun seuraavaan haastatteluun.

Byrnes koki kuitenkin elämänsä shokin uskaltaessaan tiedustella vastaussähköpostissaan, minkälainen palkkaus tulevassa, potentiaalisessa työssä olisi. Vastaussähköpostissa nimittäin ilmoitettiin selkein sanoin, että kysymys oli sopimaton, ja kertoi siitä, että "hakijan ja firman intressit eivät kohtaa". Vastauksessa myös ilmoitettiin, että Byrnesin jatkohaastattelu oli täten peruttu.

Byrnes julkaisi kuvakaappaukset viesteistä Twitterissä, jossa ihmiset järkyttyivät tapauksesta.
Työnantajan sähköpostiin kirjoitettu selitys siitä, että he hakevat "itseohjautuvia ja kunnianhimoisia ihmisiä, joille raha ei ollut kaikki kaikessa", ei mennyt läpi nettikansalle.

"Milloin lakkaamme teeskentelemästä, että ihmiset eivät muka tekisi töitä lähinnä palkan takia?", kirjoitti eräs. 

Toisen mukaan firmasta saa juuri sellaisen käsityksen, että se odottaa työntekijöiltään joustoa ja sitoutumista, mutta on itse valmis katsomaan vierestä, kun työntekijä nääntyy. 

Byrnes sai kiinnitettyä julkaisullaan myös firman perustajien huomion. He kertoivat olevansa todella pettyneitä siihen, miten Byrnesin sähköpostiin oli vastattu ja pitävänsä huolen siitä, että henkilökuntaa koulutettaisiin paremmin jatkossa, jotta vastaavia tapauksia ei enää tulisi. He myös kertoivat pyytäneensä Byrnesiä uuteen haastatteluun. 

Lue myös: Nainen on ansainnut jo pienen omaisuuden v**tuilemalla miehille puhelimessa - sopisiko työ sinulle?

Lue myös: Mies tekeytyi naiseksi työsähköposteissaan ja järkyttyi saamistaan vastauksista - "Täyttä helvettiä"

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat