Kuva: Fotolia

Äidin avautuminen aiheutti kohun: "Kadun, että imetin lastani"

18.03.2017 08:15 - Karoliina Kotala

Imetys on aihe, joka voi toisinaan olla tulenarka ja se myös jakaa mielipiteitä. Erään äidin rehellinen avautuminen aiheesta onkin noussut otsikoihin.

Imetyksellä on tutkittu olevan terveydellistä hyötyä vastasyntyneelle, mutta imetyksen onnistuminen ja sujuminen eivät aina ole automaattisia. Aiheena imetys jakaa myös mielipiteitä ja eri ääripään kantoja puolustetaan toisinaan kiivaastikin.

Aiheen räjähdysherkkyydestä huolimatta eräs äiti julkaisi tekstin, jossa kertoo katuvansa koskaan edes imettäneensä lastaan. Maddi Wright –nimisen kahden lapsen äidin Instagramissa julkaisema teksti nousikin nopeasti suuren yleisön puheenaiheeksi.

" Toivon, etten olisi koskaan imettänyt lastani. Tiedän, että se on rohkea lausunto ja moni on varmasti eri mieltä, mutta tässä syy... Kolme viikkoa sen jälkeen, kun lopetin neljän kuukauden ikäisen lapseni imettämisen olen täysin eri persoona. Olen parempi äiti ja parempi vaimo. Minulla on enemmän energiaa. Minulla on jopa hetkiä, jolloin vauva ei ole kiinni kehossani, jolloin voin ikävöidäkin häntä. Osoitan enemmän hellyyttä miestäni kohtaan. En pelkää lähteä ulos ihmisten ilmoille. Nautin jälleen vaatteistani, kun en enää vuoda maitoa eikä tarvitse käyttää epämukavia imetysliivejä. Voin lähteä yksin ulos asunnosta ahdistumatta. Voin lähteä taas kuntosalille. Tiedän, että saan osakseni runsaasti negatiivisia kommentteja tämän julkaisuni vuoksi, mutta mielestäni on tärkeää, että äidit tietävät, että heillä on vapaus valita. On olemassa paljon eri tapoja olla äiti. Mutta monet äidit unohtavat, että äidinkin pitää olla onnellinen."

Alla Wrightin teksti.

Alla myös kuvia Wrightin suositulta Instagram-tililtä.

Lue myös: Tuoreita äitejä piinaa vaiettu terveysongelma: 'Pakko päästä ensiapuun'

Kilpailut

Uusimmat