Kuva: Fotolia

Huolestuttava ilmiö leviää: Miehet poistavat salaa kondomin seksin aikana

25.04.2017 14:15 - Karoliina Kotala

Tuore seksitrendi on noussut puheenaiheeksi maailmalla ja aiheuttaa syystäkin huolta.

Kondomi on monelle ehdoton valinta, kun puhutaan turvaseksistä, sillä se suojaa paitsi sukupuolitaudeilta, niin myös ei-toivotuilta raskauksilta. Puheenaiheeksi on kuitenkin noussut vähintäänkin huolestuttava ilmiö, englanninkieliseltä nimeltään ”stealthing”, jossa mies tahallisesti ja salaa poistaa kondomin kesken aktin. Toisin sanoen kondomi otetaan vaivihkaa pois petikumppanilta kysymättä tai hänen tietämättä, vain miehen oman nautinnon vuoksi.

Uhrit ovat kertoneet kyseisen ilmiön henkisistä ja fyysisistä seurauksista. Ilmeisimmät seuraukset ovat luonnollisesti olleet erilaiset sukupuolitaudit ja yllätysraskaudet. Henkisesti totuuden paljastuminen seksin jälkeen tai myöhemmin on kuitenkin ollut myös melkoinen sokki ja uhrit kertovat tunteneensa itsensä pahoin loukatuiksi ja kaltoin kohdelluiksi ja ilmiötä on verrattu jopa raiskauksen kaltaiseen tekoon.

Valitettavasti kyseessä ei ole myöskään pienen piirin ohimenevä ilmiö, sillä sekä hetero-, että homoseksuaaliuhreja on ollut useita. Myös netissä on tarjolla sivustoja, joilla opastetaan, kuinka kyseisen huijauksen voi tehdä huomaamattomasti omalle kumppanilleen. Osa sivuston käyttäjistä perustelee tekoa miehen oikeudella ”levittää siementään”.

Sveitsissä on nähty oikeudessa saman tyyppinen tapaus, jossa mies tuomittiin raiskauksesta, hänen poistettuaan kondomin seksin aikana kertomatta siitä naispuoliselle kumppanilleen. Kyseinen tapaus on kuitenkin tiettävästi ainoa laatuaan.

Lue myös: Karmiva ilmiö Facebookissa yleistyy: Ystäväpyyntöjä kuolleilta!

Lähde: Women’s Health Magazine

Suosittelemme

Uusimmat