Järkyttävää! Koon 34 mallikaunotar oli liian lihava Louis Vuittonin muotinäytökseen

22.05.2017 10:15 - Rea Tallgren / rea.tallgren@bauermedia.fi

Tanskalaismalli kertoo asiasta avoimessa Facebook-kirjoituksessaan.

Tanskalainen Ulrikke Høyer on menestynyt malli, joka on marssinut muun muassa Chloén näytöksissä ja poseerannut Voguelle

Viime viikolla Høyer matkusti Tokioon marssiakseen Louis Vuittonin catwalkilla. Järkytyksekseen koon 34-36 malli sai kuulla paikan päällä olevansa liian iso ja turvonnut voidakseen kävellä catwalkilla muiden mallien kanssa. 

"Minun käskettiin juoda pelkkää vettä seuraavan vuorokauden ajan", Høyer kertaa. 

Hän teki työtä käskettyä, sillä halusi kovasti päästä mukaan näytökseen. Vuorokausi kului, ja jälleen häntä katsottiin päästä varpaisiin. 

"Sitten minulle ilmoitettiin, että olen kertakaikkiaan liian iso. Kolmen tunnin päästä olin jo koneessa menossa takaisin kotiin."

Høyer kertoo, että hänet oli mitattu jälleen Tanskassa hänen päästyään kotiin ja hän oli jopa hoikempi kuin silloin, kun hänet Louis Vuittonille buukattiin. 

"On fakta, että monet huippumerkkien vaatteet tehdään naisille, joilla on syömishäiriö. Ei muille. Esimerkiksi merkkien pienimmät vaatteet roikkuvat mallien päällä. Olen nähnyt tyttöjä, jotka ovat niin laihoja, etten ymmärrä, miten he ylipäätään pystyvät enää kävelemään saati puhumaan", Høyer kirjoittaa. 

Hänen mukaansa kyse ei ole siitä, että hän olisi katkera, koska ei päässyt näytökseen, sillä "jokainen malli tällä tasolla on tottunut siihen, että välillä jonkun työn saa ja välillä ei". Hän kuitenkin kyseenalaistaa tavan, jolla mallien terveydellä leikitään.

"Olemme edustajieni kanssa päättäneet, etten tule enää ikinä työskentelemään moisissa olosuhteissa", Høyer lataa. 

Pääset lukemaan koko tekstin tästä

Kilpailut

Uusimmat