Kuva: Fotolia

"Bilekaakaojauheen" nuuskaaminen yleistymässä - terveysvirastoa vaaditaan tutkimaan tuote

10.07.2017 15:30 - Senja Rapila

Yhdysvaltojen senaattori ja lääkärit ovat huolestuneita tuotteen vaikutuksista ja siitä, että se on jo tullut markkinoille Yhdysvalloissa.

Uutisoimme viime kesänä ilmiöstä, että Euroopassa kaakaojauhetta on alettu vetämään nenään samalla tavalla kuin kokaiinia. Tuolloin kerrottiin, että tapa on saanut alkunsa bilekaupunki Berliinistä. Monet klubit ympäri Eurooppaa myivät jo tuolloin kaakaojauhetta tai -pillereitä, joilla asiakkaiden hehkutetaan saavan "luontaisen tripin."

Nyt ulkomaalaismediat kertovat, että trendi on lähtenyt leviämään ennestään mantereiden ylitse. Yhdysvalloissa on nimittäin tuotu markkinoille nuuskattava kaakaojauhepurkki, mitä myydään netissä. Tilanne on herättänyt Yhdysvaltojen senaattorin, Chuck Schumerin, huolen.

Schumer yrittää tällä hetkellä saada Yhdysvaltojen viranomaiset tutkimaan markkinoille tuodun uuden tuotteen, joka on saanut inspiraationsa Euroopassa vellovasta bilejauheesta.

- Tällä tuotteella ei ole selvää terveydellistä arvoa, Schumer on kommentoinut The Guardian -lehdessä.

- En tiedä yhtäkään vanhempaa, jonka mielestä se olisi hyvä idea, että heidän lapsensa nuuskaavat reseptivapaita tuotteita nenäänsä.

The Guardianin mukaan Yhdysvaltojen terveysvirasto ei ole vielä tehnyt päätöstä sen suhteen, tutkivatko he markkinoille tulleen tuotteen vai ei.

Lääkärit varoittavat

Tuotteen "luoja" Nick Anderson on kertonut, ettei ole konsultoinut tuotteensa suhteen lääketieteen ammattilaisia, mutta uskoo, että myytävä tuote on turvallinen. Idean hän siihen sai Euroopassa vellovasta trendistä.

Pop Sugar -sivusto puolestaan on haastatellut lääkäriä, joka uskoo tuotteen olevan vahingollinen ihmiselle.

- Teoriassa minkä tahansa laittaminen nenään voi auttaa ärtymystä ja tulehduksia. Se voi johtaa mahdollisesti haitallisiin oireisiin: tukkoisuuteen, aivasteluun, kuivaan nenään, kipuun tai paineeseen, lääkäri Andrew Line on kertonut.

Joten mikäli olet haaveillut kokeilevasi uutta bile-trendiä, kannattaa harkita vielä kahdesti. Se ei välttämättä ole niin turvallista kuin mitä monet luulevat.

Lähde: Pop Sugar, The Guardian

Lue myös: Tutkijatkin sen vahvistavat: Suklaata saa syödä päivittäin

Lue myös: Kohottaa mielialaa ja ehkäisee vatsahaavan muodostumista – 5 syytä ottaa banaani osaksi ruokavaliota

Lue myös: Uutisreportterin päälle oksennettiin suorassa lähetyksessä - jatkoi haastattelua muina miehinä! Katso

Kilpailut

Uusimmat