Kuva: Fotolia

Mitä ihmettä? Kaakaojauhetta vedetään nenään kuten kokaiinia - saa aikaan samanlaisia vaikutuksia!

10.06.2016 18:45 - Rea Haverinen

Tapa on noussut suosioon esimerkiksi Berliinissä rave-bileissä kävijöiden keskuudessa.

Ozy.com ja Now This -sivustot uutisoivat, että Euroopan klubimaailmassa yleistyy erikoinen ilmiö; puhtaan kaakaojauheen vetäminen nenään huumaantumistarkoituksessa.

Tapa on saanut alkunsa bilekaupunki Berliinistä. Nyt jo monet klubit ympäri Eurooppaa myyvät kaakaojauhetta tai -pillereitä, joilla asiakkaiden hehkutetaan saavan "luontaisen tripin."

Miten toimii?

Tutkijoiden kantaa kaakaojauheen todellisiin vaikutuksiin ei ole vielä kuulta, mutta kaakaon tiedetään sisältävän endorfiinejä lisääviä ainesosia. Endorfiini antaa ihmiselle virtaa ja energiaa. Lisäksi kaakao sisältää tyrosiiniä, joka puolestaan aiheuttaa dopamiinin, eli niin kutsutun onnellisuushormonin, syöksyn elimistöön. 

Tuoreen American Journal of Clinical Nutrition -julkaisun mukaan kaakaojauhe stimuloi aivotoimintaa ja saa veren virtaamaan nopeammin. Se myös sisältää magnesiumia, joka saa lihakset tuntumaan rennommilta. 

Kaakaon vetämisellä kerrotaankin muun muassa edellämainittujen seikkojen johdosta olevan tuloksena samanlainen tunne kuin kokaiinia tai joitain muita huumeita vedettäessä. 

Lue myös: Kokaiininkäyttö yhä yleisempää Suomessa - huolestuttavat tutkimustulokset julki

Lue myös: Nainen lopetti huumeiden käytön - näyttää muutaman kuukauden kuluttua täysin erilaiselta

Lue myös: Kannabiksen käytön seuraukset näkyvät viimeistään keski-ikäisenä

Lähteet: Now This ja Ozy.com

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat