Nainen yritti tehdä "suklaahaasteesta" sometrendiä - netti reagoi järkyttyneenä

14.07.2017 20:45 - Iiro Myllymäki

Kauneusbloggaaja meikkasi toisen puolen kasvoistaan tummaksi, ja häntä alettiin nopeasti syyttää rasismista.

Netti on pullollaan kauneushaasteita, joissa omaa ulkonäköä muokataan mitä erikoisimmin tavoin esimerkiksi meikin tai hiustyylin osalta. Kauneusbloggaaja Vika Shapel yritti käynnistää oman haasteensa, mutta saikin yritykselleen varsin kielteisen vastaanoton.

Shapel jakoi Instagramissa kuvan itsestään ja ystävästään, ja kuvassa molemmilla naisilla toinen puoli naamasta oli maskeerattu tummemmalla sävyllä. Kuvatekstissä nainen kertoi tulevasta YouTube-haasteesta.

”Jotain hauskaa on tulossa YouTubeen. En tiedä onko tällaista haastetta jo olemassa, mutta me emme ole sellaista nähneet, ja kutsun sitä Suklaahaasteeksi! Tulkaa katsomaan, kuinka muutamme kalpeat ihomme syviin suklaisiin sävyihin”, Shapel kirjoitti.

Pian ihmiset huomauttivat, että tällainen haaste edustaa rasistiseksi miellettyä blackface-käytäntöä, jossa valkoihoiset muuttavat ihonväriään tummemmaksi. Kuvan saama negatiivinen huomio johti siihen, että Shapel poisti kuvan Instagramista ja lopulta koko Instagram-tilinsä. Kuva löytyy kuitenkin edelleen kuvakaappauksina Twitteristä:

Metro.co.uk-sivusto kirjoittaa, että bloggaaja poisti Instagram-tilinsä lisäksi myös Twitter-tilinsä ja kaikki YouTube-videonsa. Nainen kommentoi Yahoo Beauty -sivustolle, ettei tiennyt blackface-ilmiöstä.

- Haluan pyytää anteeksi ihmisiltä, jotka ovat loukkaantuneet julkaisustani. Tämä ei pääse toistumaan, Shapel sanoi.

Lue myös: 2-vuotias Sophia halusi ostaa tummaihoisen nuken - myyjän reaktio järkyttää

Lähde: Metro.co.uk

Kilpailut

Uusimmat