Kuva: Fotolia

Tuntematon nainen tylytti ADHD-lapsen äitiä kaupassa - sai äidin romahtamaan täysin

03.08.2017 19:15 - Senja Rapila

Tilanteen pelasti tuntematon nainen, joka kiinnitti kiukuttelevan lapsen huomion itseensä, kun äiti keräili itseään itsepalvelukassalla.

Nuori äiti on kirjoittanut Facebookiin päivityksen, joka on herättänyt monenlaisia tunteita. Päivityksessään hän kertoo kauppareissusta, joka meinasi jäädä puolitiehen kiukkukohtauksen saaneen 4-vuotiaan tyttärensä Sophien takia, jolla on diagnosoitu ADHD.

"Nyt se vihdoin tapahtui. Kun seisoin Walmart-kaupan kassalla ostosteni kanssa, Sophie istui, seisoi ja riekkui kärryissä, vinkuen sipsipussin perään, jonka olin ottanut häneltä pois, koska hän sanoi minua pyllypääksi kauppajonossa. Hän on periksiantamaton, tiedän sen, koska elän sen kanssa", Taylor Myers -niminen äiti kirjoittaa päivityksessään.

Hän kertoo, että tyttärellä on todettu ADHD. Se tarkoittaa sitä, että tytär osoittaa mieltään kokemaansa vääryyttä kohtaan jopa siihen asti kunnes hän nukahtaa, tai vähintään siihen asti, että jotain dramaattista tapahtuu, jotta hänen kiinnostuksensa siirtyy johonkin muuhun aiheeseen.

"Seisoimme jonossa useita minuutteja niin, että en huomioinut häntä lainkaan, koska en halunnut luovuttaa. [...] Olen kävellyt kaupasta ulos satoja kertoja hänen takiaan. Melkein joka kerta, oikeastaan. Päädyn lähtemään kaupasta niin, ettei minulla ole mukanani mitään mitä tulin hakemaan, vaan että minulla on kädessä kiinni 4-vuotias kiukutteleva taapero ja vauva sylissäni. Tällä kertaa minun oli kuitenkin pakko kestää, jotta saisin ostokseni."

"Sanoin hänelle kymmenennen kerran, että istuu alas, jotta hän ei tipahtaisi kärryistä. Seuraavaksi kuulen vain, kuinka takanani seisova nainen sanoo, että: 'Voi hyvä jumala, anna hänelle keksi, jotta hän hiljenee!'", hän kirjoittaa.

"Olin vihainen ja tunteitani loukattiin"

Lauseesta tuohtunut äiti kertoo, että olisi voinut vastata naiselle mukavammin, mutta siinä hetkessä hänellä ei käynyt mielessäkään selittää hänelle, että lapsella on paha ADHD, että hän on yksinhuoltaja ja että hän tekee parhaansa.

"Kuulin vain, kuinka suustani pääsi: 'Hän on neljävuotias ja sinun pitää pitää huoli omista v*tun asioistasi."

Kohtaamisen jälkeen äiti pidätteli kyyneliä ja siirtyi itsepalvelukassalle. Sitten hän romahti.

"Kyyneleet alkoivat valua kasvojani pitkin. Menetin malttini. Olin vihainen, tunteitani loukattiin ja olin todella surullinen siitä, että en saa kokea edes yhtä hyvää kokemusta kaupassa lasteni kanssa."

Tuntematon auttoi

Sitten joku yllätti luovuttaneen äidin ja käveli kiukuttelevan taaperon luokse, alkaen jutella tälle, jotta saisi taaperon huomion jonnekin muualle. Kun Sophie vaati sipsejä myös tuntemattomalta naiselta, hän tuki äidin sanoja.

"Ei, et voi saada niitä tänään. Sinun pitää olla kiltti äidillesi. Hän tarvitsee sitä. Minulla on juuri samanlainen pieni tyttö kuin mitä sinä olet. Kuinka vanha sinä olet? Kuinka vanha veljesi on?" nainen kyseli 4-vuotiaalta, joka alkoi hiljalleen rauhoittua.

Äiti kiittää päivityksen lopussa tuntematonta naista, joka auttoi häntä päättämään kauppareissun suhteellisen onnistuneesti.

Voit lukea naisen koko päivityksen alapuolelta.

Lähde: Pop Sugar

Lue myös: Näetkö kuvassa selluliittia vai et? Instagram-kaunottaren bikinikuvalla tärkeä sanoma

Lue myös: Suloinen lyhytelokuva kahden pojan ihastumisesta leviää netissä - katso

Kilpailut

Uusimmat