Kuva: Meeri Koutaniemi

2 miljoonaa lapsiraskautta vuodessa - Paola Suhonen suunnitteli äitiysmalliston 12-vuotiaille, katso

10.08.2017 13:20 - Bauer Media / Henna Koste

Kampanjan pysäyttävät kuvat on ottanut Meeri Koutaniemi.

Joka vuosi 2 miljoonaa kehitysmaan alle 15-vuotiasta tyttöä tulee raskaaksi. Heistä moni menehtyy raskauden aiheuttamiin komplikaatioihin. Niistä selviytyvät päätyvät usein pian naimisiin, ja se tarkoittaa lapsuuden loppumista. 

Plan taistelee kampanjassaan tyttöjen oikeuksien puolesta. Kampanjan tavoite on kerätä varoja liian varhaisten raskauksien ja lapsiavioliittojen ehkäisyyn sekä tyttöjen koulunkäynnin tukemiseen. 

Kampanjaa varten Ivana Helsinki -brändistään tuttu Paola Suhonen on suunnitellut lastenvaatemalliston. Yksi ero vaatteissa kuitenkin on: jokaiseen on jätetty tila kasvavalle raskausvatsalle. Ne eivät tule tuotantoon eivätkä myyntiin, vaan ovat ainoastaan osa kampanjaa. 

Malliston muotikuvat on ottanut Meeri Koutaniemi. Kuvaukset tehtiin Sambiassa heinäkuussa. PLANin videon ohjasi Paola Suhonen. Naiset tutustuivat matkalla lähemmin perheiden elämään. 

– Kampanjassa yhdistyvät kaksi minulle tärkeää asiaa, lasten ja naisten oikeudet. Halusin tuoda esiin vastakohtaisuutta suunnittelemalla malliston länsimaisista lastenvaatteista tuttuun designiin ja raikkaaseen värimaailmaan, jotka yhdistetään Afrikan maisemaan. Toivottavasti kampanja herättää keskustelua siitä, millaisissa oloissa miljoonat tytöt kehitysmaissa elävät, Suhonen sanoo.

(kuva: Meeri Koutaniemi)

Keulakuvana 12-vuotias Fridah

Kampanjan keulakuvana on Fridah, joka tuli raskaaksi 12-vuotiaana. Hän lopetti koulun viime keväänä. Hänen perheensä yrityksessä työskennellyt 15-vuotias poika saattoi nuoren tytön raskaaksi. Poikaa ei ole tavoitettu asian tultua esiin.

Fridah on hyvässä hoidossa paikallisella klinikalla ja hänen tilaansa seurataan jatkuvasti. Fridahlla oli alussa hieman pahoinvointia, mutta muuten hän on voinut hyvin. Hänen päivän askareisiin kuuluu veden kantaminen, kokkaaminen, maissipelloilla työskentely ja maissin tuominen kotiin varastoon. Hänen perheensä voi hyvin ja heillä on riittävästi ruokaa.

(kuva: Meeri Koutaniemi)

(kuva: Meeri Koutaniemi)

Lue myös: Haaveiletko muotialasta? Suomalaissuunnittelijat antavat parhaat tärppinsä

Kilpailut

Uusimmat