Kuva: Fotolia

Harmaapapukaija nousi perheen sankariksi - auttoi selvittämään murron

11.08.2017 13:15 - Katariina Auvinen

Rocky-niminen harmaapapukaija päätti nokkaista murtovarasta oikein kunnolla.

Kukaan ei toivoisi kotiinsa murtauduttavan, mutta näin tapahtui Peter ja Trudy Rowingille. Englannin Kentissä asustavalla pariskunnalla on myös kotonaan harmaapapukaija, jonka nimi on Rocky. 

Rowingien kotiin murtautui varas, joka ajatteli ottaa mukaansa myös perheen lemmikin. Rocky ei kuitenkaan ollut tästä mielissään. Kun murtovaras kurotti kohti häkkiä, valmiina ottamaan papukaijan käteensä, Rocky nokkaisi miehen kättä. Varas sai käteensä sen verran pahan haavan, että siitä tuli verta. 

Kun poliisi saapui paikalle, he huomasivat veriläiskiä ympäri asuntoa. Poliisi otti DNA-näytteen verijäljistä, joita oli muun muassa ovien karmeissa. Tutkimuksissa kävi ilmi, että murtovaras olikin poliisin vanha tuttu. Hän paljastui Liettuasta kotoisin olevaksi, Vitaliv Kiselioniksi. Kiselion onnistuttiin nappaamaan heti seuraavana päivänä. Mies oli syyllistynyt naapurustossa myös kuuteen muuhun murtoon. 

Rowingin perhe kertoo, että papukaija on ollut heillä parikymmentä vuotta. He hätääntyivät heti murron jälkeen, koska pariskunta ei löytänyt rakasta papukaijaansa. Rocky-papukaija löytyi kuitenkin Facebook-ilmoituksen avulla. Poliisin mukaan varas oli heittänyt papukaijan ulos ikkunasta siinä vaiheessa, kun tämä oli nokkaissut miestä. 

Lue myös: Paljastiko papukaija pettävän aviomiehen? Toisteli talossa kuulemaansa keskustelua

Lähde: Mirror

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat