Kuva: Fotolia

Eivätkö arkiaamut ota sujuakseen? - Vinkit stressittömimpiin aamuihin

28.08.2017 09:45 - Katariina Auvinen

Varsinkin lapsiperheessä aamut voivat olla joskus yhtä kaaosta.

Koulut ovat alkaneet joka puolella Suomea ja lomaltakin palaillaan töihin. Joskus arkiaamut voivat kuitenkin olla kaikkea muuta kuin leppoisia. Mirror-julkaisu on listannut avainvinkit stressittömimpiin aamuihin. 

1. Herää ensin 
Kuulostaa karulta, mutta näin voit varmistaa, että sinulla jää aikaa valmistautua niin töihin kuin vaikkapa lasten herättämiseen. Tuntia ennen ei itseään tarvitse repiä sängystä ylös, vaan jopa 15 minuuttia riittää. Voit myös tehdä mielikappaleistasi musiikkilistan aamuun. Listan jokaiselle kappaleelle voit keksiä tietyn tehtävän. Esimerkiksi yhden kappaleen aikana hampaat pitää olla pesty. 

2. Valmistaudu
Lataa edellisenä iltana kahvinkeitin, valitkaa lasten kanssa vaatteet heille jo valmiiksi ja mieti eväät töihin. Mitä enemmän jaksat nähdä vaivaa edellisenä iltana, sen helpompia aamut ovat. Et välttämättä voi kuitenkaan tietää millainen keli aamulla ikkunantakaa kurkistaa, joten sateenvarjon varaaminen lähettyville on myös järkevää. 

3. Pidä järjestys
Opeta lapsesi laittamaan omat takit ja ulkovaatteet tiettyyn paikkaan, josta hän löytää ne heti seuraavana päivänä. Yleensä härdellin aiheuttaa aamulla hukkunut kenkä tai vastaavasti takin etsiminen. 

4. Pidä oven vieressä nenäliinapakettia. 
Nenäliinoja voi helposti sujauttaa lapsen taskuun tai omaan ennen lähtöä. Lisäksi nenäliinoilla voi tarvittaessa pyyhkäistä aamiaismurut pois lapsen suupielistä. Näin ollen paperia ei tarvitse juosta hakemaan keittiöstä. 

Lue myös: Olet hoikempi ja loistat työelämässä! Katso syyt, miksi kannattaa olla ennemmin aamuihminen

Lähde: Mirror

Kilpailut

Uusimmat