Kuva: Youtube

Äiti haluaa kieltää Prinsessa Ruususen pieniltä lapsilta - satu kannustaa seksuaaliseen häirintään?

24.11.2017 14:45 - Iiro Myllymäki

Brittiäiti näkee ongelmallisena sadun kohdan, jossa prinssi suutelee nukkuvaa prinsessaa.

Monia nykylukijoita saattaa kismittää vanhojen prinsessasatujen välittämä naiskuva. Usein tarinoissa prinsessojen kohtalo on täysin uljaiden prinssien tekojen varassa, ja itse prinsessat jäävät varsin passiiviseen asemaan. Nyt eräs brittiäiti on kritisoinut Prinsessa Ruusunen -tarinaa, jossa siinäkin vain prinssin suudelma voi pelastaa uneen vaivutetun prinsessan kiroukselta.

Kyseisen Sarah Hall -nimisen brittiäidin kritiikki ei kuitenkaan kohdistu suoraan Ruususeen passiiviseen asemaan, vaan siihen, miten tätä asemaa käytetään hyväksi. Nainen on jakanut Twitterissä kuvan 6-vuotiaan poikansa koulussa lukemasta Prinsessa Ruusunen -kirjasta kohdasta, jossa prinssi suutelee nukkuvaa prinsessaa. Äidin mielestä tämä sadun kohta on osaltaan normalisoimassa seksuaalista häirintää ja sellaista seksuaalista toimintaa, joka ei perustu molemminpuoliseen suostumukseen.

”Kun näemme tällaisia kertomuksia koulussa, emme koskaan pysty muuttamaan seksuaalisesta käyttäytymisestä omaksumiamme asenteita”, nainen kirjoittaa Twitter-päivityksessään. Voit katsoa päivityksen alta:

Hall otti yhteyttä poikansa kouluun ja pyysi koulua poistamaan kyseisen tarinan lukemisen pienten lasten opetussuunnitelmasta. Hallin mielestä sadussa nähtävä toiminta ei ole hyväksyttävää eikä hän halua, että pienet lapset saavat sadusta vaikutteita omaan käytökseensä.

- Poikani on vasta 6-vuotias ja hän omaksuu nopeasti kaikkea, mitä hän näkee. Mielestäni Prinsessa Ruusunen -kirjoja ei tarvitse ottaa kokonaan pois ihmisten saatavilta. Vanhempien lasten kanssa sadusta voi saada aikaan hyvän keskustelun, jossa voi puhua suostumuksesta ja siitä, miltä prinsessasta on saattanut tuntua, Hall kertoo LADbible -sivuston mukaan.

Hall kertoo, että viimeaikainen #MeToo-kampanja herätteli hänet nostamaan asian esiin. Kampanjan yhteydessä lukuisat naiset ympäri maailmaa ovat tuoneet julki omia kokemuksiaan seksuaalisesta häirinnästä ja ahdistelusta.

Lue myös: #MeToo -kampanja herätti miehet sosiaalisessa mediassa: "Olen tehnyt asioita, mitä häpeän"

Lue myös: Olavi Uusivirta paljastaa kokemuksensa seksuaalisesta häirinnästä - "Joka paikasta on kourittu"

Lähde: LADbible

Kilpailut

Uusimmat